Yerli otomobile isim bulundu

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yerli otomobil seferberliğine halk da sahip çıktı. Başbakan'ın yerli otomobille ilgili açıklamalarından sonra Başbakanlık ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yüzlerce mail geldi. Maillerde halk yerli ot

Yerli otomobile isim bulundu

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yerli otomobil seferberliğine halk da sahip çıktı. Başbakan'ın yerli otomobille ilgili açıklamalarından sonra Başbakanlık ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yüzlerce mail geldi. Maillerde halk yerli otomobille ilgili düşüncelerini Başbakan Erdoğan ve bakanlık yetkililerine iletti. Mailler arasında destek vermeye ve yardım etmeye hazır olduğunu iletenler kadar isim önerisinde bulunanlar da var.

Ortadoğu'da yok satar

Vatandaşlar gönderdikleri maillerde yerli otomobile Başbakan'ın isminin verilmesini önerdi. Bir vatandaştan gelen mailde, "Arabanın markasını Tayyip yapın, Kuzey Afrika, Ortadoğu'da yok satsın. Yeni yerli arabayı, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da pazarlayıp, cari fazlaya ulaşırız. Pazar da hazır. Üretim yeri de Diyarbakır olsun, böylece terör sorunu da çözülür" denildi. Bir başka vatandaş ise elindeki tüm imkânı yerli otomobil için seferber edeceğini belirterek, "İran'ın bile kendi markasıyla aracı varken bizlerin böyle durması, oturması anlamsız. 50 bin TL sermayem var bu paramla desteğe hazırım, yeter ki yapalım. Ben de hiç ücret almadan çalışmaya hazırım" dedi.

Gurbetçi işçi desteğe hazır

Avrupa'da otomobil şirketlerinde çalışan işçiler de mail gönderenler arasındaydı. Bir işçi mailinde "Arkadaşlarım ile görüştüm. Biz motor yapamaz mıyız diye sordum. Bize imkân sunulursa niye yapamayalım dediler. Madem yerli diyoruz, mesela kalbini de (motoru ve şanzımanı) biz yapalım. İstenirse biz geliriz" dedi.

TOKİ'deki gibi taksitli olsun

Yerli otoyu sabırsızlıkla beklediğini söyleyen bir başka vatandaş ise mailinde "Kendi ülkemin aracına binmeyi gönülden istiyorum. TOKİ'de yaptığınız gibi bir uygulamayla yani makul taksitlendirme yönteminizle bu otomobillerin satışını yaparsanız bir işçi olarak sevinirim" dedi.

Yerli araba için kaynak önerisi getiren bir başka vatandaş da aracın özelliklerini sunan bir reklam yapılmasını ve alıcıların önden 5 bin TL ödeme yapmasını, bu parayla da yerli otomobil yapımında kaynak oluşturabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi