Yeni parayı Başbakan tanıtacak

Yeni Türk Lirası'ndan Türk Lirası'na dönüş programı çerçevesinde yapılacak tanıtım toplantısına Başbakan Tayyip Erdoğan da katılacak.

Yeni parayı Başbakan tanıtacak

Bugün, Türk Lirası'nın yeni tasarım banknot ve madeni paralarının tanıtımı yapılacak. Bu tanıtım, 1 Ocak 2009'da resmi olarak tedavüle girecek Türk Lirası'nın yeni haliyle ilgili detayları sunmayı hedefliyor ve Merkez Bankası İdare Merkezi'nde bir basın toplantısı şeklinde gerçekleştirilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla daha da önem kazanacak olan bu toplantı, Türkiye'nin para biriminde yaşanacak önemli bir değişimi işaret ediyor. Türk parasının geçirdiği bu evrim, iki aşamalı bir planın parçası. İlk aşamada, 2005 yılında başlayan ve altı sıfırın çıkarılmasıyla 'Yeni Türk Lirası' (YTL) dönemi başlamıştı.

Şimdi ise, ikinci aşamada, 'Yeni' ibaresi kaldırılarak para birimi asıl adı olan 'Türk Lirası' (TL) olarak yeniden adlandırılacak. Yeni banknot ve madeni paralar, 1 Ocak 2009 itibarıyla güncellenmiş tasarımları, boyutları ve geliştirilmiş güvenlik özellikleriyle kullanıma sunulacak. Bu değişiklik, Türk Lirası'nın tarihsel yolculuğunda yeni bir dönemi simgelemekte.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi