Yeni evlenenlere 10 bin TL! İŞTE DETAYLAR..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yönetimindeki uygulama kapsamında evlenenlere, bir yılı ödemesiz 4 yıllık kredi çekme kolaylığı tanınacak. Kredi başvurusu için 24 yaşın altında olmamak gerekiyor. Başvuran çiftlerden birinin yetim olması durumunda

Yeni evlenenlere 10 bin TL!  İŞTE DETAYLAR..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yönetimindeki uygulama kapsamında evlenenlere, bir yılı ödemesiz 4 yıllık kredi çekme kolaylığı tanınacak. Kredi başvurusu için 24 yaşın altında olmamak gerekiyor. Başvuran çiftlerden birinin yetim olması durumunda ekstra bir kolaylık getirilecek. Bakanlık, bu gruba giren çiftler için ödeme planını 2 yılı geri ödemesiz 5 yıl olarak belirledi.

HERKESE AÇIK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yasa tasarısının önümüzdeki günlerde Meclis'e sevk edileceğini belirtti. Çocuk teşvikini de kapsayan paket çerçevesinde, evlilik kredisi sadece maddi durumu yetersiz kişilere değil isteyen herkese kullandırılacak. Bakanlık kredinin kamu bankaları aracılığıyla verilmesini planlıyor. Bakan Şahin'in verdiği bilgiye göre evlilik kredisi, üniversite mezunları için 26, diğer kişiler içinse 18-24 yaş aralığındaki kişilere verilecek. Çiftler, çocuk sahibi olduğunda ise aldıkları krediyi öderken taksitleri bir yıl süreyle öteleyebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi