Yaş çay alımları yine gecikti

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde başta Rize olmak üzere Artvin, Trabzon ve Giresun’da normal şartlarda 1 Mayıs tarihinde başlaması planlanan yaş çay alım kampanyası hava şartlarından dolayı gecikiyor.ÇAYKUR 1 Mayıs tarihinde 47 çay fabrikasını yaş çay alımına h

Yaş çay alımları yine gecikti

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde başta Rize olmak üzere Artvin, Trabzon ve Giresun’da normal şartlarda 1 Mayıs tarihinde başlaması planlanan yaş çay alım kampanyası hava şartlarından dolayı gecikiyor.

ÇAYKUR 1 Mayıs tarihinde 47 çay fabrikasını yaş çay alımına hazır hale getirirken, ürün toplanma olgunluğuna ulaşamadığı için şu ana kadar alım gerçekleştirilemedi. Havaların mevsim normallerinin aksine soğuk gitmesi yaş çayın olgunlaşmasını geciktirirken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yılın ilk yaş çay yaprağının 14-15 Mayıs tarihlerinde Artvin’in Hopa ilçesi sınırları içerisinde alınması bekleniyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, ÇAYKUR olarak 1 Mayıs tarihinden itibaren yaş çay alımına hazır olduklarını belirterek, “Tüm fabrika müdürlerimiz ile sürekli irtibat halindeyiz. Toplantılar yapıyoruz. ÇAYKUR olarak 1 Mayıs tarihinden itibaren yaş çay alımlarına hazırız. Ancak hava şartlarından dolayı henüz bölgelerimizde yaş çay yaprağı toplanma olgunluğuna ulaşmadı. İlk yaş çay yaprağı alımı için bir tarih veremiyoruz. Ancak bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi toplanma olgunluğuna ulaşan yaprakları kartlaşmadan taze olarak alacağız. Taze toplanan çaydan en kaliteli üretimi gerçekleştirmeye büyük önem göstereceğiz. Bunu sağlamanın başlıca yolu da ürünün taze toplanıp erken teslim edilmesinden geçmektedir” dedi.

HEDEF 600 BİN TON YAŞ ÇAY YAPRAĞI ALMAK
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 2010 yılı yaş çay alım kampanyalarında üreticilerden 600 bin ton yaş çay yaprağı almayı hedeflediklerini ifade ederek “Geçtiğimiz yıl da 600 bin ton hedef belirlemiştik. 600 bin ton yaş çay alıp 110 bin ton kuru çay ürettik. Üretmiş olduğumuz kuru çayı sattık. Bu yıl da 600 bin ton yaş çay yaprağı almayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Piyasada kuru çay kalmadığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Yüce “Bu yıl da, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kuru çay sıkıntısı yaşanmadı. Üretilen kuru çay fazlasıyla tüketicinin talebini karşıladı. Marketlerde her hangi bir çay sıkıntısı yaşanmamaktadır. Bu yıl ki üretim de yakın bir tarihte başlayacak. Benim kanaatime göre ülkemizde kuru çay eksikliği yoktur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi