Yargıtay Tazminatsız Kovulan İşçiyi Haklı Buldu, Tazminata Boğdu

Marmaris Aksaz Bakım Onarım İstihkâm Komutanlığı'nda 15 yıl kazancı olarak çalışan ancak 2013 yılında tazminatsız işten çıkarılan Musa Borlu'nun hukuk zaferi diğer çalışanlar için de emsal olacak.Açtığı işe iade davasını kazanan Borlu, 4 aylık yargılama s

Yargıtay Tazminatsız Kovulan İşçiyi Haklı Buldu, Tazminata Boğdu

Marmaris Aksaz Bakım Onarım İstihkâm Komutanlığı'nda 15 yıl kazancı olarak çalışan ancak 2013 yılında tazminatsız işten çıkarılan Musa Borlu'nun hukuk zaferi diğer çalışanlar için de emsal olacak.

Açtığı işe iade davasını kazanan Borlu, 4 aylık yargılama süreci haricinde boşta geçirdiği 2 yıllık sürenin de ücret ve yan ödemelerini almak için yargıya başvurdu. Yargıtay, yargılama süresinin tamamı ile boşta geçen sürelerin tamamının ödenmesi gerektiğine karar verdi. Türk Harb-İş Sendikası İşyeri Sendika Temsilcisi de olan Borlu, 64 bin liralık ücret ve yan ödemelerini alırken işine de döndü.

KARAR TEMYİZ EDİLDİ

Mahkeme, yargılama sürecinin 4 aylık bölümünün ücret ve yan ödemelerinin de Borlu'ya ödenmesine, karar kesinleştikten sonra işe başlatılmaması halinde 5 aylık brüt ücret tutarında tazminata hükmetti. İşçi Musa Borlu'nun Avukatı Erol Özcan, kararı beğenmeyerek, yargılama sürecinin 4 aylık bölümünün değil, Borlu'nun işsiz geçirdiği 2 yıllık sürenin tamamı ile sendika temsilciliği sıfatı devam ettiği sürece işe başlatılmaması halinde de çalışmış gibi kabul edilerek ücret ve yan ödemelerinin ödenmesi gerektiğini öne sürerek, mahkemenin verdiği kararı temyiz etti.

İTİRAZLAR YERİNDE

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi Avukat Erol Özcan'ın temyiz talebini yerinde bularak Marmaris 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını bozdu ve Musa Borlu'nun yargılama süresinin tamamı ile işe başlatılmadığı takdirde temsilcilik sıfatı devam ettiği sürece boşta geçen sürelerin tamamının ödenmesi gerektiğine kesin olarak karar verdi.

ÇALIŞMIŞ GİBİ KABUL EDİLDİ

Kesinleşen mahkeme kararı ile Musa Borlu'nun boşta geçen sürenin tamamında çalışmış gibi kabul edilerek ücret ve yan ödemelerinin ödenmesini isteyen Avukat Erol Özcan'ın talebini işveren kabul etti. Türk Harb-İş Sendikası İşyeri Sendika Temsilcisi Musa Borlu, 64 bin 846 TL net tutan boşta geçen süre ücret ve yan ödemelerini alıp eski işine başladı. Avukat Erol Özcan, bu kararın işten çıkarılan ve açtığı dava sonucu işe iadesine karar verilen tüm çalışanlar için emsal olabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler