Yaptıklarına şaşıracaksınız

Şişli'de bankamatikten para çeken müşterilerin kart bilgilerini kopyalayıp daha sonra bu bilgileri başka bir karta yükleyerek 45 dakika içinde bankamatikten 30 bin Lira çeken şahıs gözaltına alındı.Olay, Mecidiyeköy'de bir bankanın ATM'sinde saat 00.00 sı

Yaptıklarına şaşıracaksınız

Şişli'de bankamatikten para çeken müşterilerin kart bilgilerini kopyalayıp daha sonra bu bilgileri başka bir karta yükleyerek 45 dakika içinde bankamatikten 30 bin Lira çeken şahıs gözaltına alındı.

Olay, Mecidiyeköy'de bir bankanın ATM'sinde saat 00.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, daha önce başka bankamatiklere kurduğu düzenekle müşterilerin kart bilgilerini kopyalayan Orçun P. (34) kopya kartla asıl karttaki karttaki paraları çekmek istedi. Bankamatiğe gelen Orçun P. müşterilerin kart bilgilerini kopyaladığı sahte kartlarla paraları çekmeye başladı. Yaklaşık 45 dakika kaldığı ATM'de 30 bin lira para çekti. Parayı çektikten sonra bir müşterinin cep telefonuna , 'Hesabınızdan bin lira çekilmiştir' mesajı gitti. Gelen mesajdan şüphelenen kart sahibi durumu hemen bankaya bildirdi. Banka yetkilileri polise haber verdi. Olay yerine giden Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Şişli Ekipler Amirliği polisleri bir kişinin bankamatikte para çektiğini gördü. Durumundan şüphelenen polisler Orçun P.'nin GBT (Genel Bilgi Toplama) bilgilerinden çok sayıda suçtan aranması olduğunu ve elindeki çantanın içinde yüklü miktarda para ve sahte kart olduğunu tespit etti. Zanlı Orçun P. gözaltına alınarak Şişli Polis Merkezi'ne götürüldü. Orçun P. polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler