Vergiyle ilgili bir iyi bir kötü haber

Bakan Mehmet Şimşek, Yeşilköy’de bulunan CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen ‘Eurasia Motobike Expo 2014 Fuarı’nın açılışına katıldı. Bakan Şimşek burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. “Akaryakıtta bir vergi indirimi olacak mı?”

Vergiyle ilgili bir iyi bir kötü haber

Bakan Mehmet Şimşek, Yeşilköy’de bulunan CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen ‘Eurasia Motobike Expo 2014 Fuarı’nın açılışına katıldı. Bakan Şimşek burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. “Akaryakıtta bir vergi indirimi olacak mı?” şeklinde soru üzerine Bakan Şimşek, gündemlerinde herhangi bir vergi indirimi olmadığını belirterek, “Şuan için hiçbir alanda ne vergi indirimi, ne de vergi artırımı gündeme değildir. Bütün dünyada özellikle de Avrupa da akaryakıt ürünleri üzerinde ciddi vergi yükü var. Türkiye’de de vergi yükü yüksek biz 2002 yılına göre vergi yükünü azaltmışız ama vergi yükü yüksek.2002 yılında 100 TL’lik bir akaryakıt alsın onun 70 TL’si vergiydi bugünde 100 TL’lik vergi alsanız bunun 7 ile 8 lirası vergi dolaysıyla biz vergi yükünü azaltmışız. Bu ithal bir ürün olduğu için dolar kuru etkili” dedi.

ÖTV SORUSU

Bakan Şimşek, ÖTV konusunda beklentiler olduğu yönündeki bir soruya ise geçtiğimiz fuarda bir söz verdiğini ve gerekeni yaptığını ancak yeni bir şey söylemenin kendisi için zor olacağını belirterek, “ÖTV ile ilgili geçen fuar açılışında ben bir söz verdim, gereğini yaptım. Bu aşamada yeni bir şey söylemem zor olur. Nedeni de ben ayaküstü bir çalışma yapmadan önce bir şey istememem. Daha önce ben hazırlıklı gelmiştim bir de o daha çok Türkiye’ye faydalı bir adımdı daha çok yerli üretimi destekleyen bir adımdı. Şimdi ithalatı cazip hale getirecek adımlardan genelde imtina ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKANLARA BİSİKLET TAVSİYESİ

Daha sonra fuar açılışını gerçekleştiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek fuarda bulunan stantları gezdi. Burada bulunan bisiklet ve motosikletleri inceleyen Bakan Şimşek motosikletin kendisi için zor ama heyecan verici bir konu olduğunu belirterek, “Şuan da motosiklet benim için daha zor bir konu ama heyecan verici. Kullanmayı bilmediğim için şu aşamada uzak duruyorum. Bisikleti ben bir yarış vesilesiyle öğrendim ama bu da eminim çok heyecan vericidir ileri ki yıllarda belki bunu da öğreniriz” dedi.

Bisikleti teşvik etmenin önemini vurgulayan Bakan Şimşek, “Kesinlikle bizim bisikletleri teşvik etmemiz lazım bütün şehirlerde bisiklet yolu yapılması lazım bakın Hasankeyf yeniden yapılıyor ben girişimde bulundum Hasankeyf’te bisiklet yolu yapıyoruz. Çünkü hem sağlıklı bir nesil açısından hem de şehirlerde yaşam kalitesi açısından bisikletleri ben çok önemli buluyorum. Motosikletlerde arabalara göre daha faydalı park problemi yok daha az çevre kirleniyor. Özellikle ben bisiklet noktasında ben her türlü desteği vermeye hazırım bisikletin yaygınlaşması lazım. Hasankeyf yeni sıfırdan kurulan bir şehir trafik açısından değil örnek olsun diye yeni yapılan bir şehirde bisiklet yolları da olsun” şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçimlerin yaklaştığını ve belediye başkan adaylarının bisiklet yolu konusunda proje üretmeleri gerektiğini belirterek, “Mahalli seçimlerin arifesindeyiz. Belediye başkanlarının bisiklet yolu konusunda bence proje geliştirmeleri lazım, taahhütte bulunmaları lazım ve böylece ben inanıyorum ki özellikle çevre hassasiyeti yüksek olan kesimlerden daha yüksek oy alma ihtimalleri de var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler