Vergi yüzsüzleri teşhir edilecek

Maliye Bakanlığı, 2007 yılı sonunda vadesi geçtiği halde 30 Haziran'a kadar ödenmeyen 150 bin YTL ve üzerindeki vergi borçlarını, 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında ilan edecek. Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre ilan iş

Vergi yüzsüzleri teşhir edilecek

Maliye Bakanlığı, 2007 yılı sonunda vadesi geçtiği halde 30 Haziran'a kadar ödenmeyen 150 bin YTL ve üzerindeki vergi borçlarını, 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında ilan edecek.

Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre ilan işleminde, 31 Aralık 2007 tarihi itibariyle vadesi geçtiği halde 30 Haziran 2008 tarihine kadar ödenmemiş bulunan vergi ve cezalar ile 1 Haziran 2007-31 Mayıs 2008 tarihleri arasında kesinleşen tarhiyatlar dikkate alınacak. Açıklama kapsamına, her bir vergi dairesine 150 bin YTL ve daha fazla borcu olan ya da bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunan mükellefler girecek.

Açıklamalar, Türkiye genelindeki vergi dairelerinde (vergi dairesinin ilan koymaya mahsus yerlerinde asılmak suretiyle) 15 Temmuz - 15 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılacak. Borçlu listesi, 1 Eylül 2008'den itibaren de Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesine konulacak. Borçlu listelerinin bir örneği, Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı Vergilendirme Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı Tahsilatın Takibi ve Değerlendirilmesi Müdürlüğü'ne de gönderilecek.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi