Vergi ve KDV artmayacak!

Başbakan Erdoğan IMF ve ekonomik krizle ilgili açıklamalar yaptı. İşte konuşmasından satır başları:- Vergi de artış olmayacak. Hele ki gıdada vergi artışı gündemde değil. Benim kitabımda bu yok. KDV'de aynı şekilde. Bunlar yalandır. AKP'yi yıpratmaya yöne

Vergi ve KDV artmayacak!

Başbakan Erdoğan IMF ve ekonomik krizle ilgili açıklamalar yaptı. İşte konuşmasından satır başları:

- Vergi de artış olmayacak. Hele ki gıdada vergi artışı gündemde değil. Benim kitabımda bu yok. KDV'de aynı şekilde. Bunlar yalandır. AKP'yi yıpratmaya yönelik dedikodulardır.

- Dıştan kaynaklanan bir şey olmazsa zam yapmaya karşıyız.. Elektrikte 5 yıl zam yapmadık. Kimse bunu konuşmadı.

- İki dini bayramımızdan biri olan kurban bayramımızı kutluyoruz. Barış için sevgi için kardeşlik için kurban bayramının önce ülkemiz milletimiz tüm İslam dünyası ve insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

- Dünyada sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. İnsanlığın barışa hasret olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Özellikle ülkemizde terör örgütüyle bir mücadelenin sürdüğü dönemi yaşıyoruz. Her zamandan daha fazla birliğe beraberliğe kardeşliğe ihtiyacımız var. Bunun herhangi bir siyasi ranta dönüşmesine tahammülümüzün olmadığı bir dönemdeyiz.

- Kurbanlarımızın özellikle fakir fukara için en azından onların hasret kaldığı bir süreci gidermesine vesile olmasını temenni ediyorum.

- Bu vesileyle tüm milletimin kurban bayramını kutluyorum.

- Hazineden sorumlu bakanım konuyla ilgili bir açıklama yaptı. IMF ile görüşmeler şu anda devam ediyor ve dün IMF ile yapılan görüşmeleri gözden geçirme fırsatını bulduk. Bunun yanında da süreci nasıl değerlendireceğimiz konusunda, ne gibi adımlar atılacak konuştuk.

- Finans sektöründen de isteğim şu. Bayram ertesi onlarla bir araya geleceğim. Yapacağım görüşmede de..

- Bir bankanın müşterisi kimdir reel sektördür. Reel sektör finans sektörü olmadan, finans sektör reel sektörsüz yaşayamaz.

- Aynı geminin yolcularıyız. Dünyada bu işten en azla etkilenen ülke biz olacağız. Bu konuda iddialıyım. Daha öncede bunu söyledim.

- Bizim şu ana kadar hiçbir bankamız fona devredilecek durumda değildir. Bütün bankalarımızda hamd olsun böyle bir tehdit söz konusu değil.

- Biz daralan ihracatı süratle genişletebilmek, pazarları genişletebilmek için daha çok koşacağız. Dünyanın neresi aklınıza gelirse oraya koşacağız.

- Bizim şimdi Çin'de bile ihracatımız yüzde 87 artışımız var.

- İthalatta ciddi bir düşüş var. Bu da cari açıkta olumlu bir gelişmeyi sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi