Vergi barışı yok

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Önceden hazırlanmış kira beyannamesi” sisteminin sonuçlarını açıkladı. Buna göre iki yılda 776 bin yeni mükellef kazanıldı. Kira vergisi tahsilatı ise aynı süreçte 1.2 milyar lira arttı.Şimşek, bu yıl 1 milyon 511 bin kişini

Vergi barışı yok

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Önceden hazırlanmış kira beyannamesi” sisteminin sonuçlarını açıkladı. Buna göre iki yılda 776 bin yeni mükellef kazanıldı. Kira vergisi tahsilatı ise aynı süreçte 1.2 milyar lira arttı.Şimşek, bu yıl 1 milyon 511 bin kişinin, kira geliri için vergi beyannamesi verdiğini söyledi. Mart 2013 itibariyle son bir yılda beyan edilen kira geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 65 artara 26 milyar lirayı aştı.
 
VERGİ BARIŞI YOK
 
Bu sonuçları açıklayan Şimşek, vergi borçları için yapılandırma hakkı bekleyenlere, “olumsuz” mesaj verdi. Şimşek, “Varlık barışı, bir vergi barışı değildir. Hiçbir şekilde şu anda içeriye dönük bir vergi yapılandırması, bir affı gündemde değildir” şeklinde konuştu.Maliye Bakanı, sahte fatura düzenleyenlere ise yeni cezalar geldiğini belirtti. Şimşek, sahtecilik yapanların, yeni şirket kurarak faaliyetlerini sürdüremeyeceklerini anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler