Vergi artışı olacak mı?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir tv programında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan şimşek, 2015 yılında vergi artışı olup olmayacağıyla ilgili olarak " 2015'e ilişkin maktu vergiler var, onun dışında şu anda vergi oranlarında bir artış

Vergi artışı olacak mı?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir tv programında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan şimşek, 2015 yılında vergi artışı olup olmayacağıyla ilgili olarak " 2015'e ilişkin maktu vergiler var, onun dışında şu anda vergi oranlarında bir artış öngörmüyoruz." dedi.

Bakanlar Kurulu bu yıl başında, tütün mamullerinde uygulanan ÖTV'de de artışa gitmişti. Buna göre, paket başına asgari maktu vergi 3,22 liradan 3,75 liraya, paket başına maktu vergi de 9,22 kuruştan 13 kuruşa çıkarılmıştı.

Alkollü içkilerde de asgari maktu vergi tutarı birada yüzde 15, diğer alkollü içkilerde yüzde 10 oranında artırılmıştı. Cep telefonlarından adet başına uygulanan 100 liralık vergi de 120 liraya yükseltilmişti.

1 Ocak itibarıyla yeni binek otomobil alımında ödenen ÖTV'de de artışa gidilmişti. Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler için uygulanan yüzde 40 vergi oranı yüzde 45'e, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ün altında olanlar için uygulanan yüzde 80 vergi oranı yüzde 90'a, motor silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler için uygulanan yüzde 130 vergi oranı ise yüzde 145'e yükseltilmişti.

Mehmet Şimşek'in konuşmasından satır başları:

* İşsizlik artışını mültecilere bağlamak yanlış olur.

* Bizim işsizleri de düşünmemiz lazım esas onlar için bu reformları yapmamız lazım.

* Son bir senede iş arayanların sayısında patlama var.

* İş gücü piyasasını esnekleştirmesi lazım,bunun için reform gerekiyor.

* Kamuda kiralamaları sınırlamamız lazım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler