Vekiller fındığı masaya yatırdı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, fındık ürününün değerlendirilmesi için büyük önem taşıyan kurumlardan biri olan Fiskobirlik'in diğer kamu işletmelerinin akıbetine uğratılmaya çalışıldığını ileri sürerek, "Fiskobirlik işlemez hale getirilerek Saka

Vekiller fındığı masaya yatırdı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, fındık ürününün değerlendirilmesi için büyük önem taşıyan kurumlardan biri olan Fiskobirlik'in diğer kamu işletmelerinin akıbetine uğratılmaya çalışıldığını ileri sürerek, "Fiskobirlik işlemez hale getirilerek Sakarya'dan Trabzon'a kadar olan bölgede kurulu tesisleri ve fabrikaları çürümeye bırakılmıştır" dedi.

Çakır, Bahçeli'nin Bakan Babacan'a neden randevu vermediğini soran gazetecilere, "Bunun yanıtı Ermenistan ziyareti öncesi Bahçeli'nin açıklamasında aranmalıdır" cevabını verdi.

Osman Çakır, Karadeniz bölgesi milletvekilleriyle birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, fındık fiyatları ve yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

 Fiskobirlik'in diğer kamu işletmelerinin akıbetine uğratılmaya çalışıldığını öne süren Çakır, "Fiskobirlik işlemez hale getirilerek Sakarya'dan Trabzon'a kadar olan bölgedekurulu tesisleri ve fabrikaları çürümeye bırakılmıştır. AK Parti hükümeti fındık üretiminde, üretim az da olsa çok da olsa üreticiyi üzmeyi, ürettiğine pişman etmeyi başarmıştır" diye konuştu.

TMO'nun müdahale alımı için kaynağının olup olmadığının bilinmediğini anlatan MHP'li Çakır, Eylül ayının başında geç kalınarak açıklanan müdahale fiyatının serbest piyasada 3 YTL'den 2.5 YTL'ye düşmesine neden olduğunu söyledi. Fiskobirlik'i devre dışı bırakan ve bir kaç ihracatçıyı piyasanın aktörü haline getirmeye çalışan oyunun bütün hızıyla sürdüğünü iddia eden Çakır, "Fındık üreticisi ne yapacağını bilememektedir. Hükümetin izlediği fındık politikası serbest piyasada fiyatların hızla düşmesine nedenolmuş, çünkü gerek başkan gerekse TMO yetkilileri ve iktidar milletvekilleri adeta fındığın satılmaması için mücadele vermişlerdir" şeklinde konuştu.

,Çakır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a neden randevu vermediğinin sorulması üzerine ise, "Eğer randevu verilmiyorsa bunun altında nedenler vardır.

Ermenistan ziyaretiyle ilgili Bahçeli'nin tepkisinde bu neden aranmalıdır. Sayın Bakan teknik düzeyde bilgi verecek ise benimle konuşması gerektiği kendisine söylendi. Dün bürokratlar geldi, dosyayı verdi. Katkımız olacak ise biz de bunu hükümete bildireceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi