Vatandaşa harcama çeki!

TEPAV'ın Ekonomi Koordinasyon Kurulunda gündeme getirdiği öneri, dar gelirli, yoksul vatandaşlara bir kereye mahsus olmak üzere harcama çeki dağıtılmasını öngörüyor.     Ekonominin Koordinasyonundan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren

Vatandaşa harcama çeki!

TEPAV'ın Ekonomi Koordinasyon Kurulunda gündeme getirdiği öneri, dar gelirli, yoksul vatandaşlara bir kereye mahsus olmak üzere harcama çeki dağıtılmasını öngörüyor.    

Ekonominin Koordinasyonundan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, önerinin krize karşı en etkili yöntemler arasında bulunduğuna dikkat çekti. Ancak Ekren, öncelikle bu önerinin kamuoyunda tartışılmasını istediklerini belirterek; konuyla ilgili henüz bir çalışma yapılmadığını ifade etti.    

TOBB Bünyesinde bulunan Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfının (TEPAV)

Gündeme getirdiği öneri toplumun dar gelirli kesimlerine bir kereye mahsus olmak üzere 200 ila 500 liralık çek verilmesini içeriyor. Söz konusu çeklerin her türlü alışverişte kullanılması mümkün olurken; çeklere süre sınırlaması getirilerek belli bir dönem için harcamanın yapılması isteniyor. ABD başta olmak üzere bazı Batı ekonomilerinde kullanılan bu yöntem ile ekonominin doğrudan harcama yoluyla canlandırılması hedefleniyor.

Söz konusu düzenlemeyle ilgili bir çalışma henüz yapılmamış olsa da; çek maliyetinin bütçe  açısından ciddi bir yük getireceği yorumu yapılıyor. Ancak bu yükün, ekonomiye yapacağı etki göz önüne alındığında 'yüz yılın krizi varken böyle bir işin getirisi götürüsünden yüksek olur' deniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi