Varlık barışından ne kadar para geldi?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek basının sorularını yanıtladı. Varlık Barışı'ndan bugüne dek 6.1 milyar lira geldiğini açıklayan Şimşek, "Eğer bu süreç yüzde 100 tamamlanırsa bu Varlık Barışı sayesinde 67 milyar liralık bir girişe sahip olacak" dedi.Varlık Bar

Varlık barışından ne kadar para geldi?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek basının sorularını yanıtladı. Varlık Barışı'ndan bugüne dek 6.1 milyar lira geldiğini açıklayan Şimşek, "Eğer bu süreç yüzde 100 tamamlanırsa bu Varlık Barışı sayesinde 67 milyar liralık bir girişe sahip olacak" dedi.

Varlık Barışı başvuruları hakkında konuşan Şimşek "Bugüne kadar toplam matrah 67 milyar 422 milyon TL, bunun için tahakkuk eden vergi miktarı 1 milyar 348 milyon TL, şu ana kadar ödenen 122 milyon TL. Şu ana kadar 6.1 milyar lira geldi. Eğer bu süreç yüzde 100 tamamlanırsa bu Varlık Barışı sayesinde 67 milyar liralık bir girişe sahip olacak.

Biz 67 milyar TL'lik bir beyan beyan beklemiyorduk. Dışarıda Türkler üzerine kayıtlı 130 milyar dolarlık bir rakam var, bu rakam beyan edildi, umarım bu taahhütler yerine gelir" dedi.

ENFLASYON HEDEFİN ÜSTÜNDE SEYREDECEK

Ekim ayı enflasyonunun yüzde 7.7'lik bir oranda olmasını mahuk görmediğini söyleyen Şimşek, "Kolay bir dönemden geçmiyoruz, Lirada değer kaybı oldu, bunun yansıması oldu. Bazı sektörlerde hala katılıklar var, çok verimsizler. Gıda mesela... Avrupa'daki gıda fiyatları Türkiye'deki gibi inişli çıkışlı değil. Bu durum enflasyonda sıkıntı yaratıyor. Türkiye şu anda tek haneli bir enflasyonla devam ediyor, bizim isteğimiz düşün tek rakamlı enflasyon. Bu enflasyon seviyesini makul görmüyorum. Verimliliği arttırmamız lazım. Yine de iş aleminin plan yapmasının önünde bir engel değil. Enflasyon bu yıl hedefin üzerinden seyredecek" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi