Valentino'nun sahibi Boyner'e ortak oldu

Türkiye'nin önde gelen tekstil şirketlerinden Boyner'e yabancı ortak geldi. Ünlü moda markası Valentino'nun sahibi Mayhoola for Investments, Altınyıldız, Ay Marka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık şirketlerinin sahibi olan halka açık şirketi Boyner Teks

Valentino'nun sahibi Boyner'e ortak oldu
Türkiye'nin önde gelen tekstil şirketlerinden Boyner'e yabancı ortak geldi. Ünlü moda markası Valentino'nun sahibi Mayhoola for Investments, Altınyıldız, Ay Marka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık şirketlerinin sahibi olan halka açık şirketi Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları'nın yüzde 30.7'sini alıyor.   (BOYP) özkaynaklarını 885 Milyon TL artırıyor. 
 
885 milyon TL büyüklüğündeki sermaye artışının tamamı dünyanın önde gelen moda ve perakende sektörü yatırımcılarından Mayhoola for Investments tarafından karşılanacak.
 
Boyner Grup kurumsal yönetişim anlayışı çerçevesinde, halihazırda 3 bağımsız yönetim kurulu üyesi bulunan 9 kişilik BOYP yönetim kurulunda “Mayhoola for Investments” da 1 üyeyle temsil edilecek.
 
“Mayhoola for Investments” 2012’de İtalyan moda devi Valentino’yu satın aldı. Şirketin yine ünlü İtalyan erkek giyim markası “Pal Zileri” ve İngiliz çanta üreticisi “Anya Hindmarch”da da yatırımları bulunuyor.
 
Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner ortaklık hakkında; “Grubumuz üç yıl önce belirlediğimiz uzun vadeli stratejisini sistematik bir şekilde uyguluyor. “Mayhoola for Investments” ortaklığı ile özkaynak yapımızı güçlü büyüme hedeflerimizi destekleyecek hale getirdik. Ortaklığımızın perakende şirketlerimizin Türkiye’deki lider konumlarını güçlendirirken, uluslararası yatırımlar açısından da gelecek stratejilerimize büyük katkı sunacağına inanıyorum. 2015 ve sonrası sektörümüz için heyecan verici yıllar olacak. Müşterilerimizden aldığımız ilham ve güçlenen finansal yapımızla yeni nesil perakendede dünyaya örnek olacak ve ses getirecek yatırımlar planlıyoruz” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi