Uzmanlardan çeyrek altın uyarısı!

Nevşehir'li sarrafiye işletmecisi Lütfü Pamukçu, şu anda külçe altında oluşan 75-80 liralık gram fiyatının, uzun dönem yatırım düşünenler için alım fırsatı oluşturduğunu söyledi.Haziran ayında külçe altının sert bir düşüş yaparak 90 liradan 75 liraya kada

Uzmanlardan çeyrek altın uyarısı!

Nevşehir'li sarrafiye işletmecisi Lütfü Pamukçu, şu anda külçe altında oluşan 75-80 liralık gram fiyatının, uzun dönem yatırım düşünenler için alım fırsatı oluşturduğunu söyledi.

Haziran ayında külçe altının sert bir düşüş yaparak 90 liradan 75 liraya kadar indiğini hatırlatan Pamukçu, "Bu durum, vatandaşın sarraflara akın etmesine yol açtı. Özellikle ziynet altına gelen büyük talep ve Darphane'nin greve gitmesi nedeniyle piyasada yeterince çeyrek altın olmadığı için işçilik çok arttı. Çeyrek altın, 132 lira olması gerekirken 145-150 lira aralığına kadar yükseldi. Burada fiyatı arttıran, işçilik maliyetlerindeki artış oldu. Normalde 2 lira civarında olması gereken işçilik, 20 liraya kadar yükseldi. Bu durumu vatandaşa belirterek, gram altın almasını tavsiye ediyoruz. Gram altında işçilik 2 liradır. Bu nedenle altın yatırımcısının gram altın veya 22 ayar bilezik almasının doğru olduğunu belirtiyoruz." dedi.

Altın fiyatlarının, ABD Merkez Bankası Başkanı Bernanke'nin 22 Mayıs 2013 tarihinde yaptığı açıklamayla gerilemeye başladığını, 19 Haziran 2013'te yaptığı ikinci açıklamadan sonra ise gerilemenin hızlandığını belirten Pamukçu, "Haziran ayı boyunca altının ons fiyatı bin 180 ile bin 423 dolar arasında seyretti. Amerika ekonomisinin düzelme sinyalleri vermesi sonucunda altın, güvenli liman olma özelliğini kaybetti. Türkiye'de doların artması, altın fiyatlarının daha da düşmesini engelliyor. İleriki dönemde Amerika'dan gelecek dataların olumlu olmaya devam etmesi halinde altının ons fiyatının öncelikle bin 118 dolara, sonra da bin 100 dolara kadar gerilemesi beklenebilir. Şu anda bin 230 dolar civarında olan ons fiyatının üzerine çıkılması halinde, bin 280 ile bin 400 dolar seviyelerine yükselmesi beklenebilir." diye konuştu.

Altına yatırım yapmak isteyenlere tavsiyelerinin her zaman uzun dönemli düşünmeleri olduğunu ifade eden Lütfü Pamukçu, "Kısa ve uzun vadede belirsizlik ve sürprizleri göze almak gerekiyor. Uzun vadeli düşünen yatırımcının, kazanç elde edeceğinden şüphesi olmamalıdır. Bu nedenle 75- 80 lira civarında olan külçe altında uzun vadeli yatırımcı için tam alım zamanı olduğunu belirtmek istiyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi