Üretici fiyatları arttı!

Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık yüzde 2,01 arttıTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan 2015 ‘Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre; ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki de

Üretici fiyatları arttı!

Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık yüzde 2,01 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan 2015 ‘Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre; ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2015 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,01 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,03 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,07 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,74 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,16 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 2,02 artış olarak gerçekleşti.

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (yüzde 5,17), metalik olmayan diğer mineral ürünler (yüzde 4,96), kimyasallar ve kimyasal ürünler (yüzde 4,41) alt sektörleridir. Buna karşılık tütün ürünleri (yüzde -2,30) ve diğer mamul eşyalar (yüzde -1,33) bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler oldu.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2015 yılı Nisan ayında en yüksek aylık artış enerji mallarında, en yüksek yıllık artış ise ara mallarında gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler