Unutulan hesaplar için son gün!

Bankaların kullanılmayan mevduat hesaplarının kapatılması için verdiği süre bugün doluyor. Kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde, bankalar kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan müşterilerden hesap işletim ücreti alacak. Banka hesapları mev

Unutulan hesaplar için son gün!
Bankaların kullanılmayan mevduat hesaplarının kapatılması için verdiği süre bugün doluyor. Kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde, bankalar kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan müşterilerden hesap işletim ücreti alacak. Banka hesapları mevcut uygulamaya göre, internet şubeleri, ATM'ler ve çağrı merkezi aracılığıyla kapatılıyor.
 
Kapatılacak hesapta otomatik fatura ödemesi ve sigorta talimatı varsa bunların da iptal edilmesi zorunlu. Ancak, hesabınızda 10 kuruş dahi para varsa bu yolla kapatmak mümkün olmuyor. Ya hesaptaki bakiyenin tamamını nakit olarak çekeceksiniz ya da aktif kullanılan başka bankadaki hesabınıza transfer edeceksiniz.
 
Hacizlik olabilirsiniz!
 
Tüketici örgütleri bankalardan gelen mesajların dikkate alınması konusunda uyarıyor. Aksi takdirde unutulan hesaplarla ilgili hesap işletim ücreti tahakkuk ettirileceğinden zamanla faizle birlikte borçlanabilir hatta hacizlik olabilirsiniz! Tüketici örgütleri ayrıca, müşteri hizmetlerini arayarak hesabını kapatan tüketicileri de uyarıyor: "
 
Aradığınız tarihi ve kendi numaranızı bir kenara not alın. İleride banka, ‘biz bu şekilde aranmadık' derse, sizin elinizde o tarih, o telefon kaydı delil olacaktır."
 
İtiraz yolu kapanıyor!
 
Bankalar, bugün ve öncesinde kapatılan hesaplar için herhangi bir ücret talep edemeyecek. Diğer yandan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun tartışmaya açılan taslağına göre, hesap işletim ücreti başta olmak üzere birçok ücret ve kesinti yasal zemine kavuşuyor. Yeni düzenlemeyle banka müşterileri kesinti ve ücretler nedeniyle tüketici mahkemelerine gidemeyeceği için atıl hesapların kapatılması önemli.
 
Başta tüketici koruma örgütleri olmak üzere birçok kesim tarafından karşı çıkılan ücret ve kesintiler için Tüketici Mahkemeleri'nde yüzlerce dava açılıyor ve birçoğu "iade kararı" ile sonuçlanıyordu. BDDK'nın yeni kararıyla, artık banka müşterileri, kesinti ve ücretler nedeniyle tüketici mahkemelerine gidemeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi