Üniversitede olay!

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen Anayasa paneline katılan AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu yumurtalı protestoya uğradı. 'KOLLEKTİF YUMURTA ŞENLİĞİNE HOŞGELDİNİZ' Kuzu'nun toplantı salonuna ge

Üniversitede olay!

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen Anayasa paneline katılan AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu yumurtalı protestoya uğradı.

 

'KOLLEKTİF YUMURTA ŞENLİĞİNE HOŞGELDİNİZ'

 

Kuzu'nun toplantı salonuna gelişinde öğrenciler “Kollektif Yumurta Şenliğine Hoşgeldiniz” pankartı açtı.

 

Konuşmasına daha başlamadan slogan atan öğrenciler Burhan Kuzu’ya yumurta, konfeti ve tuvalet kağıdı attı. Kuzu, yumurtalardan korumaların açtığı şemsiye ile korundu.

 

DEKAN İSTİFA ETMELİ

 

Öğrencilerin tepkisinin bitmesini uzun süre kürsüde bekleyen Kuzu, öğrencileri “alkışla” protesto etti.

 

Kürsüde korumaların açtığı şemsiyenin altında bekleyen Kuzu bu sırada üniversite yönetimini istifaya davet etti.

 

Öğrencilerin tepkilerinin sürmesi ve yumurta atmaya devam etmeleri üzerine Kuzu, konuşmasını yapamadan salondan polis kordonu eşliğinde dışarıya çıkartıldı.

 

Çevik Kuvvet polisi konferansın yapıldığı salona girerken, gazetecilerin içeri girmek istenmesi engellendi.

 

Öğrenciler salonda hafta sonu Dolmabahçe'de polisten dayak yiyen öğrencilerin fotoğraflarını açarak bir süre daha slogan attı. Panelin yapıldığı salonda polisle öğrenciler arasında arbede sürüyor.

 

'O YUMURTALARI YESİNLER, ZİHİNLERİ AÇILIR BELKİ'

 

Kuzu, kampüsten ayrılarak aracına binmek istediği sırada gazetecilerin soruları üzerine, “Yazık, yazık bu ülkeye... O yumurtaları yesinler, zihinleri açılır belki” diye konuşarak, tepkisini gösterdi.

 

BATUM DA 2 SAAT ÖNCE PROTESTO EDİLMİŞTİ 

 

Aynı panelde Burhan Kuzu'dan önce konuşma yapan Anayasa profesörü ve CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum da öğrenciler tarafından protesto edildi.

 

Öğrencilerle bir süre tartışan Batum, konuşmasına devam etti. Öğrencilerin Batum'a yumurta atmadığı sözlü olarak protesto ettikleri dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi