Ulusoy yeniden başkan seçildi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde gerçekleştirilen Genel Kurul seçimleri sonrası DEİK/Türk-İran İş Konseyi Başkanlığı görevine, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy'un seçildiği bildirildi.2001 yılında kurulan iş k

Ulusoy yeniden başkan seçildi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde gerçekleştirilen Genel Kurul seçimleri sonrası DEİK/Türk-İran İş Konseyi Başkanlığı görevine, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy'un seçildiği bildirildi.

2001 yılında kurulan iş konseyinin kurucu başkanlığı görevini üstlenen Ali Osman Ulusoy, 7 yıldır yürüttüğü DEİK/Türk- İran İş Konseyi Başkanlık görevine devam edecek.

DEİK/Türk-İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy, İran'ın yüzölçümü bakımından neredeyse Türkiye'nin iki katı büyüklüğünde olmasının ve yaklaşık olarak Türkiye kadar bir nüfusa sahip olmasının ülkenin siyasi kararları ve ekonomisinin global çerçevede şekillendirici bir rol oynayabileceğini belirterek, "İran ülke olarak zengin doğalgaz rezervlerine ve yer altı kaynaklarına sahip olmasının avantajlarını yaşarken Türkiye'de daha gelişmiş sanayisi ile İran'ın pek çok sektörde önüne geçebiliyor. İran ve
Türkiye arasında gerçekleşen dış ticaret hacmi rakamlarına bakıldığında ise ülke ile olan ticari ilişkilerin 90'lı yılların sonuna doğru düşüş gösterdi. İran'ın bu yıllarda yaşadığı siyasi gerginlikler ülkenin ticari ilişkilerinde ivme kaybetmesine yol açtı. Yaşanan bu siyasi sorunların 2000 yılından sonra daha iyi bir hal aldığı ve İran ile olan ekonomik ilişkilerin özellikle son yıllarda artan bir grafikte seyretti" dedi.

Türkiye ve İran arasında yaşanan sorunların çözülebilmesi ve her iki ülke iş adamlarının güven çerçevesinde iş yapabilmesi için siyasi adımların atıldığı günümüz ortamında önümüzdeki döneme yönelik çalışmalar da yürütülmesi hedeflenen çalışmalar arasında yer alıyor. İran ve Türkiye arasında özellikle petrol ve doğalgaz ürünlerinin karşılıklı olarak iyi niyet çerçevesinde ticaretinin gerçekleşmesi ekonomiye önemli bir pay sağlıyor. Türkiye ve İran arasında petrol ve petrol ürünleri dışında, demir
cevherleri, bakır ve ürünleri, koyun ve kuzu kam derisi ürünlerinin ithal edildiği kaydediliyor. Ayrıca Türkiye'den İran'a ihraç edilen ürünler arasında otomobil, vitrifiye, sentetik iplik, ve gıda ürünleri sayılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi