UFK Samsun'da toplandı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan genel kurulda divan başkanlığına Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aydın getirildi. Toplantının açılışında konuşan UFK Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Arslantürk, 12 Ocak 2008 tarihinde y

UFK Samsun'da toplandı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan genel kurulda divan başkanlığına Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aydın getirildi.

Toplantının açılışında konuşan UFK Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Arslantürk, 12 Ocak 2008 tarihinde yapılan ilk genel kurul toplantısının üzerinden bir yıl geçtiğine dikkat çekerek, “Kuruluş aşamasındaki 6 aylık süreyi de hesaba katarsak, konsey 1.5 yılı geride bıraktı. Bu sürede UFK olarak önemli çalışmalar yaptık. 1 yılda önemli mesafe kaydettik. Artık önümüze bakıyoruz. Hem de daha iyi.. Konseyin sağlıklı gelir kaynaklarına kavuşturulması ile daha başarılı çalışmalar yapabileceğiz. Bu konuda çalışmalar sürdürülüyor” dedi.

Arslantürk, UFK'nın hazırladığı raporlar ve katıldığı toplantılar ile fındık sektöründe etkili olmaya başladığını belirterek, sektörün her kesiminden temsilcini yer almasının çalışmalarda kolaylık yarattığını, ancak geçmişin bir takım alışkanlıklarını hemen silip atmanın da çok kolay olmadığını ifade etti.

Genel Kurul'a “hoş geldiniz” konuşması yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sakoğlu'da, fındığın uluslar arası bir ürün olduğunu hatırlatarak, “Ülkemiz ve özellikle de Karadeniz için ekonomik ve sosyal değeri çok büyük olan fındık ta aynı oranda da sorunlar bulunuyor. Bu nedenledir ki, fındığın konuşulması ve sohbeti hiç bitmez. UFK uzun yıllardan sonra sektörün tüm kesimlerini bir araya getiren ve ortak akıl çerçevesinde çözümler üretebilecek tek kurumdur. Bunun için herkesin, yapıcı eleştirilerle katkıda bulunması gerekir” dedi.

Genel kurulda UFK Yönetim kurulu üyesi de olan Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Dursun Görsoy bir konuşma yaparak, sektörün ve özellikle de ihracatçıların sorunları üzerinde durdu.

UFK Yönetim Kurulu üyesi Nejdet Buzbaş'da özellikle fındığın tüketiminin arttırılmasına yönelik, sanayi ve Pazar hareketleri üzerine bir sunum yaptı.

Genel Kurul'da söz alan üyeler, özellikle devlet eliyle sürdürülen politikaların yanlışlığı ile sektörün çıkmaza girdiğini ifade ederek, fındık üretim alanlarında 1 ve 2'inci bölge gibi sınıflamanın kalkması gerektiğini, ayrıca fındık üreticinin prim sistemiyle desteklenmesinden başka yöntem kalmadığını özellikle vurguladılar.

Genel kurulda, üye aidatlarını zamanında ödemeyenlere cezai yaptırım getirilmesi, fındık üreticisine iyi tarım uygulamalarının iyi anlatılması, rekolte ile birlikte fındık maliyetinin sağlıklı tespiti için konseyin gereken çalışmaları yapması konularında da kararlar alındı.

Seçimsiz olarak gerçekleştirilen genel kurulda alınan kararların da tüm sektör kamuoyu ile paylaşılması da uygun görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi