'TV kralı' Vestel dünya devi oluyor

 “Vestel’in Manisa’daki fabrikasındayız. Birden bir helikopter gürültüsü duyuluyor. Bu gelen patron, haftalık toplantısını yapmak için geliyor. Vestel’in sahibi 68 yaşındaki Ahmet Zorlu, kendi kendini yetiştirmiş. Şimdi bir çok farklı alanda çalışan Zorlu

'TV kralı' Vestel dünya devi oluyor

 

“Vestel’in Manisa’daki fabrikasındayız. Birden bir helikopter gürültüsü duyuluyor. Bu gelen patron, haftalık toplantısını yapmak için geliyor. Vestel’in sahibi 68 yaşındaki Ahmet Zorlu, kendi kendini yetiştirmiş. Şimdi bir çok farklı alanda çalışan Zorlu Holding’in amiral gemisi ise Vestel. 1994’te Vestel yılda 360 bin televizyon üretebilirken bugün 11 milyon televizyon ve 7 milyon çamaşır makinesi ile buzdolabı üretiyor. Yıllık geliri yaklaşık 4.5 mliyar dolar olan Vestel’in dünyanın dört bir yanında toplam 13 bin çalışanı var.”

    

Vestel’in yükselen Türk sanayinin en yi örneklerinden biri olduğu vurgulanan haberde şu ifadeler yer aldı:

   

“120 ülkeye televziyon ve buzdolabı satıyor. Üretimin yüzde 70’i Avrupa’ya gidiyor. AB ile gümrük anlaşması ticareti kolaylaştırıyor. Samsung ve LG gibi güçlü rakipleri olsa da Vestel’in coğrafi yakınlığı, fiyatlarının hesaplı olmasını ve siparişlerde hız sağlıyor. 

Buna rağmen Avrupa’da çok iyi bilinen bir marka değil. Çünkü üretimi bir çok marka adı altında yapıyor. Yerel yatırımlarda da bulunuyor. Son olarak mühendislerini Asyalı modellerinden esinlenmek için Tayvan’a göndermiş.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi