'Türkler resmi başvuru yapmadı'

IMF sözcüsü Caroline Atkinson gazetecilere yaptığı açıklamada, "Görüşmelerde hangi noktada olduğumuz ya da nasıl bir ilerleme olduğu konusunda bir şey söyleyemem...ancak Türk yetkililerinin program için resmi bir başvurusu olmadı bu da demek oluyor ki gör

'Türkler resmi başvuru yapmadı'


IMF sözcüsü Caroline Atkinson gazetecilere yaptığı açıklamada, "Görüşmelerde hangi noktada olduğumuz ya da nasıl bir ilerleme olduğu konusunda bir şey söyleyemem...ancak Türk yetkililerinin program için resmi bir başvurusu olmadı bu da demek oluyor ki görüşmeler normal seyrinde ilerliyor" dedi.

Erdoğan'dan IMF yorumu:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı sivil toplum örgütleri (IMF ile) hemen anlaşma istiyor. Bekara karı boşamak kolay" dedi.

Erdoğan, dün Çankaya Köşkü'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninin ardından verilen resepsiyonda, basın mensuplarıyla sohbet etti.

Farklı dönemlerdeki bayram tatillerine karşın IMF ile çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayan Erdoğan, "IMF'yle anlaşma yılbaşına yetişebilir" yorumunda bulundu. Erdoğan, "IMF gelecek yıl büyümenin sıfır olmasını mı istiyor?" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Büyüme konusu öyle talep edilecek bir konu değil, mekanik bir olay değil ki büyüme önceden açıklansın. Biz IMF ile temel ilişkiler üzerinde duruyoruz. Bazı sivil toplum örgütleri hemen anlaşma istiyor. Bekara karı boşamak kolay. Bize kepenk indirtmeyin diyoruz. Eximbank 1 milyar dolar kredi açıyor. Yatırımlarda dövizle ilgili konuyu IMF ile telafi edeceğiz. Merkez Bankası'nın değerlendirmeleri var, yapacağı şeyler var ve yapıyor da..."

ABD'nin 11 ülkeyle yaptığı swap anlaşmalarına değinen Erdoğan, "Biz de swap anlaşması yapabileceğimiz ülkelere bakıyoruz. Piyasaları psikolojik olarak rahatlatmak önemli" dedi. Erdoğan, "kriz tehdidine" yönelik bir soruya, "Sermaye rasyolarına baktığımızda tehdit durumu yok. Bu oran şu an yüzde 12'nin üzerinde, 12'nin altına düşen yok. 12-8 arasında olan yok" yanıtını verdi.

Bankalarla ilgili bir soru üzerine de Erdoğan, "Bankalar reel sektöre çile çektiriyor, azap veriyor, daha sonra parayı kime satacaksın bu çile çektirdiklerine..." diye konuştu.

Hurda araç indirimi

"Durgunluk sinyali var mı?" yönündeki bir soruya Erdoğan, "Bu bizim için çok önemli, hangi sektörde var, otomobilde biraz... Fransa'da stoklarda 1 milyon otomobil varmış, kendi bakanları söyledi. Otomobilde bir yavaşlama var. Hurda araç indirimi yapıyorlar. Fransa'da 1000 euro veriyorlar. Biz de bir şey üzerinde çalışıyoruz, hurda araç indirimi için..." yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi