Türkiye'ye kredi notu müjdesi

Japon kredi kuruluşu JCR, Türkiye'nin kredi notunu 2 kademe artırarak BBB-'ye yükseltti. Uluslararası Japon kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency (JCR) Türkiye'nin kredi notunu "BB"den, "BBB-"ye, "yatırım yapılabilir" ülke seviyesine yü

Türkiye'ye kredi notu müjdesi
Japon kredi kuruluşu JCR, Türkiye'nin kredi notunu 2 kademe artırarak BBB-'ye yükseltti.
 
Uluslararası Japon kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency (JCR) Türkiye'nin kredi notunu "BB"den, "BBB-"ye, "yatırım yapılabilir" ülke seviyesine yükseltti. Not görünümü ise "durağan" olarak belirlendi.
 
JCR'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin küresel krizin etkilerinden olumlu şekilde ayrışmayı başardığına işaret edilerek, “Türkiye net ihracatını artırırken, 2012'de işsizlik oranını azalttı ve büyüme potansiyelini güçlendirdiğini gösterdi. Ülkenin milli gelir seviyesi gelişmekte olan Asya ekonomilerinden büyük oldu. Türkiye'nin uluslararası konumu Avrupa, Asya ve Ortadoğu'da giderek yükseliyor" değerlendirilmesine yer verildi.
 
Açıklamada, Türkiye'de halen bir miktar cari, enflasyon ve zayıf döviz rezervi endişelerinin olduğu belirtilirken, "İnovatif önlemlerin alınması sayesinde makroekonomik konularda gelişmeler kaydedildi. Finansal sistemde kırılganlık yok" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler