Türkiye'nin cari açıkta hedefi %7

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan cari açık ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.Babacan, “ % 10’dan % 7'ye indireceğiz bu sene cari açığı. Ama bundan sonraki düşüş daha yavaş olacak. 2015’te de biz hala % 6,5 cari açık bekliyoruz, 2015’te üç yıl sonra .Yapı

Türkiye'nin cari açıkta hedefi %7

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan cari açık ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Babacan, “ % 10’dan % 7'ye indireceğiz bu sene cari açığı. Ama bundan sonraki düşüş daha yavaş olacak. 2015’te de biz hala % 6,5 cari açık bekliyoruz, 2015’te üç yıl sonra .Yapısal sorunlarımızı çünkü bu kadar kısa sürede çözmek mümkün değil.
 
Cari açığın nedeni enerji ithalatı
 
Bu sene 59 milyar dolarlık petrol ve doğalgaz ithal ettik değerli arkadaşlar. 50 milyar dolar. 2002’de bu 10 milyar dolardı. Ve bu 59 milyar dolar aşağı yukarı bizim bu seneki açığımız olacak. Yani cari açığımız kadar enerji ithalatımız var. Bizim şuanda sadece kendimize yetecek kadar petrolümüz ve yine sadece kendimize yetecek kadar doğalgazımız olsaydı cari açık bu sene sıfır olurdu, böyle bir problemimiz olmayacaktı.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler