'Türkiye'de vergi yüksek değil'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de vergi çok yüksek diye bir algı var maalesef. Sokaktaki vatandaşa bakarsanız her şey vergi. Oysa Türkiye'de sanıldığı kadar, iddia edildiği kadar vergi yüksek değildir" dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi B

'Türkiye'de vergi yüksek değil'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de vergi çok yüksek diye bir algı var maalesef. Sokaktaki vatandaşa bakarsanız her şey vergi. Oysa Türkiye'de sanıldığı kadar, iddia edildiği kadar vergi yüksek değildir" dedi. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'da vergi rekortmenlerinin ödül törenine katıldı. Törende verginin bir hizmet olduğunu belirten Şimşek, "Ülkenin dört bir yanında yatırımı yapan mükelleflerimizin hanesine de artı olarak kaydediliyor.
 
Türkiye'de vergi çok yüksek diye bir algı var maalesef. Sokaktaki vatandaşa bakarsanız her şey vergi. Oysa Türkiye'de sanıldığı kadar, iddia edildiği kadar vergi yüksek değildir. OECD ülkelerinin ortalamalarına göre vergi yüzde 20, Türkiye'de ise yüzde 13'tür. Türkiye bu ortalamanın çok altındadır" dedi.
 
ŞİRKETLER DAHA ÖNCE FAZLA ÖDÜYORDU
 
Bakan Şimşek, Türkiye'de şirketlerin daha önce fazla vergi ödediğini belirterek, "Daha önce şirketler 100 lira kazandığı zaman 30 lirası vergi ödüyordu. Kar oranını hissedarlara dağıttığında bu kar yüzde 65'e çıkıyordu. Bu oranı da düşürdük. 2002'de vergi yükü yüzde 65 iken, yüzde 34'e kadar indi. OECD ülkeleri arasında kurum kazancı üzerindeki vergi yükünde en düşük ülkelerinden biriyiz.
 
Eskiden çok yüksek ücret alanların üst limitine bakıldığında yüzde 49.5'tu. Bunu da yüzde 35'e düşürdük. Ülkemizin dört bir yanına yatırım kazandıran yatırımcıları unutmuyoruz. 6'ıncı bölgede teşvikin sürmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
 
Bakan Şimşek, daha sonra vergi rekortmenlerine plaketlerini verdi. Bakan Şimşek, ardından Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 75 yaşındaki amcası Hamit Şimşek'i ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.
 
Bakan Şimşek, daha sonra Vali Yılmaz Arslan ile birlikte Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti'ni ziyaret ederek cemiyet başkanı Arif Arslan ve gazetecilerle sohbet etti. Batman basınını her zaman önemsediğini belirten Bakan Şimşek, "Yatırımcılara da her türlü desteği veriyoruz. Dün Hakkari'de tekstil atölyesini açan ve yüzlerce bayan işçi çalıştıran Batmanlı bir tekstilcinin tesisini ziyaret ettim.
 
Bölgede yatırımın olduğu her yere ulaşıyoruz. 6'ıncı bölge olan Güneydoğu'ya yakında 5084 sayılı yasanın uzatılması konusunda Meclis'e yasa gidecek. Bazı maddelerde değişiklik yapılmak üzere altı yıl süreyle bu yasa uzatılacak. Bölgenin huzur ve barışı bulmasıyla yatırımların daha da canlanacağına inanıyorum" dedi.
 
Bakan Şimşek, daha sonra cemiyetin bahçesinde basın mensuplarıyla hatıra fotoğraf çektirip, ardından eline aldığı fotoğraf mekinesiyle bu kez gazeticilerin fotoğrafını çekip, 'gülümseyin' dedi.
 
Bahar ve hasat döneminde gazetecilerle birlikte kırsalda fotoğraf çekmek istediğini belirten Şimşek, "Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti'nin fahri üyesi olmaya hazırım. Sizlerle birlikte bol bol bölgenin güzel manzarasını fotoğraf makinemle dondurmak istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi