Türkiye ile ilerleme kaydettik

Davos toplantılarına katılan Lipsky,  ilerlemeler çerçevesinde yakın zamanda olumlu bir sonuca ulaşacaklarına inandığını vurguladı. Türkiye ekonomisinin önceki yıllarda gelişme kaydettiğini ifade eden Lipsky, Türkiye'nin fonun etkin bir üyesi olduğunu, bu

Türkiye ile ilerleme kaydettik

Davos toplantılarına katılan Lipsky,  ilerlemeler çerçevesinde yakın zamanda olumlu bir sonuca ulaşacaklarına inandığını vurguladı.

Türkiye ekonomisinin önceki yıllarda gelişme kaydettiğini ifade eden Lipsky, Türkiye'nin fonun etkin bir üyesi olduğunu, bu nedenle de fondaki pozisyonunun güçlendiğini söyledi.

John Lipsky, görüşmelere ara verilen bu süreçte Washington'a dönüşünde IMF yönetimiyle de görüşeceğini ifade etti.

Lipsky, Davos'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile IMF programı konusunda görüşmeler yapmış ve bu görüşmelerin ardından taraflara 10 günlük bir ara verildiğini bildirmişti.

Bu arada, 28 Ocak Çarşamba günü başlayan ve Türkiye'yi Başbakan Erdoğan'ın temsil ettiği Davos Zirvesi bugün sona eriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler