Türkiye için korkutan uyarı!

Deutsche Welle'nin internet sitesinde yayınlanan analizde, sermaye çıkışının yanı sıra Suriye’deki gelişmelerin beklentilerin kötümserleşmesine neden olduğu belirtildi. İŞTE O ANALİZ...Sermaye çıkışının yanı sıra Suriye’deki gelişmeler de beklentilerin kö

Türkiye için korkutan uyarı!
Deutsche Welle'nin internet sitesinde yayınlanan analizde, sermaye çıkışının yanı sıra Suriye’deki gelişmelerin beklentilerin kötümserleşmesine neden olduğu belirtildi.
 
İŞTE O ANALİZ...
Sermaye çıkışının yanı sıra Suriye’deki gelişmeler de beklentilerin kötümserleşmesine neden oluyor.
 
Türkiye'de geleneksel olarak tasarruf oranları oldukça düşük. Bu, özellikle sermaye arayışındaki şirketler için büyük bir sorun teşkil ediyor. Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz oranlarının yükseltilebileceği sinyali vermesinin ardından, yabancı yatırımcılar kalkınmakta olan ülkelerden sermaye çekip, bunu daha güvenli bir liman olarak gördükleri ABD piyasasında değerlendirme eğilimindeler. Bu yüzden, başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan piyasalardan hızlı bir şekilde sıcak para çıkıyor. Yabancı sermayenin ülkeden çıkışı Türk şirketlerini kara kara düşündürüyor.
 
2003 yılından bu yana Türkiye'nin Gayri Safi Yurtiçi Hâsılası rekor oranlarda artmış, büyüme rakamları yüzde 10'a kadar yükselmişti. Uluslararası finans krizi de Türk ekonomisindeki yükselişin önünü kesemedi, ta ki 2012 yılına kadar. 2012 yılında Türk ekonomisi yüzde 2,2 oranında büyüme kaydetti. Bu seneki ekonomik performans da merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi