Türkiye için ciddi bir kriz olabilir!

Türkiye OECD bünyesinde “karaparanın aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadele” için kurulan FATF (Mali Eylem Görev Gücü) üyeliğinden atılma tehlikesiyle karşı karşıya.Vatan'dan Gülümhan Gülten'in haberine göre, OECD-FATF tarafından karapara konusund

Türkiye için ciddi bir kriz olabilir!

Türkiye OECD bünyesinde “karaparanın aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadele” için kurulan FATF (Mali Eylem Görev Gücü) üyeliğinden atılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Vatan'dan Gülümhan Gülten'in haberine göre, OECD-FATF tarafından karapara konusunda 2012 yılında ‘koyu-gri listeye’ sokulan Türkiye, uluslararası örgütün uyarılarını dikkate almadığı için Ekim 2013’te yapılan toplantıda terörün finansmanıyla mücadelede ‘koyu-gri listeden’ kurtulamamıştı. Türkiye 2014 yılında 9-14 Şubat tarihleri arasında Paris’te yapılacak toplantıda bu listeden kurtulmayı hedefliyordu. Ancak 17 Aralık Operasyonu ve Halkbank üzerinden İran ilişkili gelişmelerin ortaya çıkması, Türkiye’nin İran’a yasadışı yollarla para aktardığına dönük iddialar Türkiye’yi yeni bir kritik duruma getirdi.

TÜRKİYE EKONOMİK KRİZE SÜRÜKLENEBİLİR

Türkiye’nin de içinde bulunduğu kara listede halen Suriye, Kenya, Etipyo, Küba ve Myanmar yer alıyor.

Türkiye Şubat’ta çıkacağını düşündüğü listeden çıkmadığı gibi üyeliğinin askıya alınması kararıyla da mücadele edecek.


Korkulan gelişmenin yaşanması halinde, yabancı yatırımcılar için Türkiye başlığı kapanacak. Sıcak para ve yurtdışı fonlar Türkiye’den çıkacak. 20 milyar dolara yakın doğrudan yatırım hedefleyen Türkiye için yabancı doğrudan yatırımlar hayal olacak. Türkiye büyük yatırımları için uluslararası finansman sağlayamayacak. Fonlar ve kredi kuruluşları Türkiye’ye ya da Türkiye’de yatırım yapacak herhangi bir firmaya kredi vermeyecek, vb gibi birçok kritik sonucu olabilecek. Bu durum, dünyaya entegre olmuş ve ekonomik programını buna göre şekillendirmiş Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik krize sürüklenmesine yol açabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi