Türkiye ekonomide durdurulamıyor!

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4.4 büyüdü. Büyümenin yüzde 3,5 olarak gerçekleşmesi bekleniyordu. Birinci çeyrek büyümesi ise yüzde 3'ten yüzde 2,9'a revize edildi. Mevsimsellikten arınmış büyüme ise çeyrek bazında yüzde 2,1 oldu.EKONOMİ

Türkiye ekonomide durdurulamıyor!

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4.4 büyüdü. Büyümenin yüzde 3,5 olarak gerçekleşmesi bekleniyordu. Birinci çeyrek büyümesi ise yüzde 3'ten yüzde 2,9'a revize edildi. Mevsimsellikten arınmış büyüme ise çeyrek bazında yüzde 2,1 oldu.

EKONOMİ BAKANI ZAFER ÇAĞLAYAN BÜYÜME VERİSİNİ NASIL YORUMLADI?

Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan, yüzde 4,4 olarak açıklanan ikinci çeyrek büyüme verisinin dünyaya önemli bir mesaj niteliğinde olduğunu söyledi. 3. çeyrekte de iyi bir büyüme oranı yakalanacağını kaydeden Çağlayan "Bu yıl büyüme oranının yüzde 3,5'in altında kalmasını beklemiyorum. İhracatta giremediğimiz pazar yok. Hizmet ihracatını çok önemsiyoruz. Dünyanın 17. hizmet ihracatıyız. Gelişmekte olan pazarlarda dış kaynaklı etkilenmeler oluyor. Bakın bugün Endonezya, Brezilya ve Hindistan ekonomilerinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ben ciddi bir sıkıntıda kalmadığımızı düşünüyorum.' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi