Türk Telekom Devletleştirilsin

İMKB'nin konu ile ilgili duyurusunda, Türk Telekom kaynaklı, veri yayın  kuruluşlarının bağlantısını ilgilendiren teknik bir nedenden dolayı Hisse Senetleri Piyasası Seansının açılış saatinin ertelendiği  belirtildi. Daha sonra yapılan açıklamada ise, arı
Türk Telekom Devletleştirilsin

İMKB'nin konu ile ilgili duyurusunda, Türk Telekom kaynaklı, veri yayın  kuruluşlarının bağlantısını ilgilendiren teknik bir nedenden dolayı Hisse Senetleri Piyasası Seansının açılış saatinin ertelendiği  belirtildi. Daha sonra yapılan açıklamada ise, arızanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstinye Caddesi üzerindeki  yol genişletme çalışmaları sırasında Türk Telekom'a ait kabloları  koparması sonucu meydana geldiği bildirildi.

İMKB'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul Buyuksehir Belediyesi'nin İstinye Caddesi üzerindeki yol  genişletme çalışmaları sırasında Turk Telekom'a ait kabloları koparması  sonucu veri yayın kuruluşlarının İMKB ile olan data hatları kesilmiştir. Bu nedenle hisse senetleri piyasası seansının açılış saati  ertelenmiştir, seans başlangıç saati duyurulacaktır.

Veri yayını yapılamamakla birlikte, Tahvil ve Bono Piyasası ile yabancı  menkul kıymetler piyasası işlemlerine normal seans saatleri çerçevesinde  devam edilmektedir."

Öte yandan İMKB Başkanlığı, sorunun 13.30'a kadar giderilmesi halinde 1. seansın 14.00'te başlayacağını ve bu durumda tek seans yapılmasının planlandığını açıkladı. Sorunun 13.30'a kadar giderilememesi halinde 1. seansın başlangıç saati daha sonra ilan edilecek.

BORYAD'DAN SERT TEPKİ

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, İMKB'nin bu kadar süre kapalı kalmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, Türk Telekom'a sert eleştiriler yöneltti. Bahçuvan, şu görüşleri savundu:

"Bugün biz borsa yatırımcılarına, işlem yapamamaktan doğan zararları  tazmin için Türk Telekom yönetimine dava açma gibi bir hak doğmuş  oluyor. Bugün Borsada işlem yapamayan insanların oluşan zararları,  İMKB'nin bugün alacağı komisyon, aracı kurumların bugün işlemlerden  alacağı kar payı ile ilgili çok ciddi tazminat davası açması hakkı  doğmuştur, Türk Telekom yönetimine. Acaba Türk Telekom yönetimi halen bu  grevi sürdürürken bunun bilincinde mi? Veya bizim gibi kurumların dava  açmasını mı bekliyor."

"TÜRK TELEKOM DEVLETLEŞTİRİLSİN..."
        
Hükümete yönelik olarak ise Bahçuvan, "Bu işin vehameti çok kötü  boyutlara gitmektedir. Ya bu kurumlar bir an önce anlaşmaya varsınlar ya  da Türk Telekom'u tekrar devlet geri alsın, tekrar devletleştirilsin.  Neyse şimdiye kadar ödenen bedel geri verelim Öger Grubuna, Türk  Telekom'u geri alalım" görüşünü aktardı.

Borsada bu tür olayların tekrar etmesi durumunda Türk Telekom yönetimine  dava açacaklarını belirten Bahçuvan, şöyle devam etti:

“Türk Telekom tekel gibi bir kurum, başka bir kurum bu hizmeti  veremiyor. Bugün İMKB'de gördüğümüz boyutu diğer konularda veya savunma  alanında karşımıza çıkabilir. 3G ihalesi de iptal olduğu için biz diğer  teknolojik olanaklardan da faydalanamıyoruz. 3G ihalesi olsaydı, uydu  üzerinden de internet erişimine sahip olabilirdik. Bu da olmadı. Türk  Telekom'un tekel konumu daha da güçlendi. Ya bu tekel konumundan  çıkarmak lazım Türk Telekom'u bir an önce, ya da bu grevi bitirmek  lazım."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.