Tüm kamu personeli tehdit altında

MHP’li Mehmet Erdoğan, İç Güvenlik Paketi’nde yer alan disiplin cezalarının geriye doğru yürütülmesinin, tüm kamu çalışanlarını tehdit edeceğine dikkat çekti. Polis için getirilen düzenlemenin ilerleyen dönemlerde öğretmenler, askerler veya diğer kamu gör

Tüm kamu personeli tehdit altında

MHP’li Mehmet Erdoğan, İç Güvenlik Paketi’nde yer alan disiplin cezalarının geriye doğru yürütülmesinin, tüm kamu çalışanlarını tehdit edeceğine dikkat çekti. Polis için getirilen düzenlemenin ilerleyen dönemlerde öğretmenler, askerler veya diğer kamu görevlileri için de getirilebileceğini söyledi.

İç Güvenlik Paketi’nde yer alan düzenlemeye göre emniyet mensupları son 5 yıl içerisinde aldıkları, ancak zaman aşımı nedeniyle uygulanmayan disiplin cezaları nedeniyle, en geç 2.5 ay içerisinde, Devlet Personel Başkanlığı tarafından başka bir kamu kurumuna nakledilecekler. Müdür ve üstü kadrolarda olanlar araştırmacı olacak. Diğerleri ise Devlet Personel Başkanlığı’nca tespit edilen kadrolara atanacak.

İçişleri Komisyonu Üyesi MHP’li Mehmet Erdoğan, AKP’nin son dönemde istemediği tüm bürokratları ve kamu çalışanlarını kanun çıkararak görevden almayı alışkanlık edindiğini belirtti. Bu yasama dönemi başında çıkarılan 35. Kanun Hükmünde Kararname ile bürokraside AKP’nin istemediği üst düzey ne kadar bürokrat varsa hepsinin kızağa aldığını anlattı. Getirilen düzenleme ile de polis içerisinde AKP’nin istemediği kişilerin başka kurumlara gönderilerek kızağa çekileceğini vurguladı.

SAVAŞTA OLMAZ

Erdoğan, suç ve cezaların geriye yürütülmesinin savaş halinde bile söz konusu olamayacağının evrensel hukukun tartışmasız bir ilkesi olduğunu belirtti. “Anayasamızın 38. maddesinde de açıkça güvence altına alınan bu hükmün uygulanmasının yalnızca memuriyet rejiminde değil tüm hukuksal rejimde kapanmayacak yaralar açacağını kaydetti.

İDARENİN KENDİ KUSURU

Zaman aşımının, idarenin işlemleri belli süre içerisinde yapmasını sağladığını da dile getiren Erdoğan, “İdarenin kendi kusuru nedeniyle sonuçlandırmadığı bir disiplin işlemini geriye dönük olarak uygulaması ve bu kişileri başka kurumlara nakletmesinin hukukla açıklanacak bir yönü bulunmamaktadır” dedi.

MAHKEME İLE DÖNÜNCE BAŞKANLIĞI KAPATIYORLAR

Erdoğan, AKP’nin bu uygulamalarına son örneğin ise Sağlık Komisyonu’ndan geçen İş Sağlığı ve Güvenliği Paketi’nde yaşandığını anlattı. AKP’nin, görevden aldığı bürokrat mahkeme tarafından göreve iade edilince, kanunla makamı ortadan kaldırdığını söyledi. “AKP Maliye Yüksek Eğitim Merkezi Başkanını görevden aldı. O da mahkeme kararı ile geri döndü. Şimdi bu düzenleme ile merkezi kapatarak Başkanı Bakanlık müşaviri, başkan yardımcılarını Vergi Başmüfettişi yapıyorlar” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi