Tükiye'de evlerin 1 numarası ne?

 Türkiye kişisel temizlikte sınıfta kaldı. Türkiye'de kişi başına yıllık bir tüp (125 gr.) diş macunu ve bir adet diş fırçası tüketilirken bu kullanım ,Kuzey Amerika'da 412 gram, Batı Avrupa ülkelerinde ise 290 gramı geçiyor. 1 NUMARA ÇAMAŞIR SUYU Temizli

Tükiye'de evlerin 1 numarası ne?

 

Türkiye kişisel temizlikte sınıfta kaldı. Türkiye'de kişi başına yıllık bir tüp (125 gr.) diş macunu ve bir adet diş fırçası tüketilirken bu kullanım ,Kuzey Amerika'da 412 gram, Batı Avrupa ülkelerinde ise 290 gramı geçiyor.
 
1 NUMARA ÇAMAŞIR SUYU
 
Temizlik ürünleri tüketiminde Avrupa'nın oldukça gerisinde kalan Türkiye'de, 10 euro ile en fazla çamaşır deterjanı için harcama yapılırken, kişisel temizlik ürünlerinde bu rakam 2 euroya kadar düşüyor. Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği verilerine göre kişi başına yıllık deodorant kullanım harcamasının 2011 itibarıyla 1 euronun olduğu ülkemizde, her 100 kişiden 40'ı deodorant kullanıyor. Bu oran Avrupa'da her 100 kişiden 80'i, Kuzey Amerika'da ise her 100 kişiden 95'i düzeyinde.
 
Ülkemizde, kişi başına yıllık hijyenik kağıt tüketimi 3.2 kilogramı bulurken, bunun yarısını (1,6 kilogram) tuvalet kağıdı oluşturuyor. Hijyenik kağıt tüketimi, İskandinav ülkelerinde kişi başı ortalama 20 kilogramken, tüketimin güneye ve doğuya gidildikçe düşmesi dikkati çekiyor.
 
SEKTÖR NE KADAR BÜYÜDÜ?
 
Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Pura, sektörün geçen yıl yüzde 10'un üzerinde büyüdüğünü tahmin ettiklerini söyledi. Pura, sektörün büyüklüğünün kozmetik, deterjan ve hijyenik kağıt olmak üzere toplam 13 milyar liralık ciroya ulaştığını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler