TTSO'dan Hisarcıklıoğlu'na tam destek

Hafta başı Trabzon heyeti olarak TOBB Başkanı M. Rifat Hısarcıklıoğlu'na makamında ziyarette bulunduklarını ifade eden TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Ağustos ayında yapılacak olan TOBB Başkanlığı seçimlerinde kendisine tam  destek olduklarını açıkladı

TTSO'dan Hisarcıklıoğlu'na tam destek

Hafta başı Trabzon heyeti olarak TOBB Başkanı M. Rifat Hısarcıklıoğlu'na makamında ziyarette bulunduklarını ifade eden TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Ağustos ayında yapılacak olan TOBB Başkanlığı seçimlerinde kendisine tam  destek olduklarını açıkladı.

 TOBB Başkanı M.Rifat Hısarcıklıoğlu'nu desteklediklerini, Başkanlığa devam etmesinde iş dünyası ve Türkiye'nin yüksek menfaatleri bulunduğunu dile getiren Başkan Hacısalihoğlu, "Ülkemizin, iş dünyamızın, camiamızı dünya ekonomilerine hızla başarılı bir şekilde entegre etti. İş dünyamızın dünya pazarlarında etkili olmasını sağladı. Ekonomik büyümemize katkı verdi. Bu anlamda dünya çapında yakalanan başarıların devam etmesi için Hısarcıklıoğlu'nu seçimlerde destekliyoruz." dedi.

 TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hısarcıklıoğlu iş dünyası ve camianın dünyada önünü açan çalışmaları hakkında da yazılı olarak yaptığı açıklamada geniş bir bilgilendirmede bulundu.

12 YILDA BAŞARI YÜKSEK BAŞARI, ADAYLIK TÜRKİYENİN FAYDASINA

Hacısalihoğlu, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Türkiye ekonomisinin dünya ekonomisi ile bütünleşmesinde ve etkinliğinin artırmasında  büyük rolü bulunduğunu anımsattı. İş dünyasının çatı kuruluşu TOBB'un M. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında son 12 yılda büyük bir mesafe kaydettiğini belirtti.

ÖZEL SEKTÖR TÜRKİYE'Yİ  BÜYÜTTÜ

Hacısalihoğlu, " 2001 yılında krizden çıkış ve büyümede özel sektörün payı büyüktür. Bu süreçte hızlı toparlanma ve büyüme rekorları kırıldı. Güçlü iç talep ve  yüksek özel sektör dinamizmi oluşturuldu. Özel sektörün yüklendiği yüksek sorumluluklar ile büyüyen Türkiye kamu maliyesinin de iyileştirilmesinde etkili oldu. İstihdam artışı, ihracat artışı  yaşandı. Bu başarılar özel sektör ile yakalandı. "dedi.

İŞ DÜNYASININ SORUNLARI VE GÖRÜŞLERİ  EKONOMİYE  AKTARILDI

Türk özel sektörünün sorunlarını ve çözüme yönelik önerileri ve görüşleri  hükümete en etkili şekilde  TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun anlattığını kaydederek, " Katılımcı yaklaşımla Türk iş adamlarının görüşlerini alarak, ekonomik konularda önceliklerin belirlenmesi için M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bakanlıkları, TOBB’u ve ilgili özel sektör kuruluşlarından temsilcileri bir araya getiren, Ekonomik Sorunları Değerlendirme Kurulu’nun (ESDK) kuruluşuna önayak olmuştur. ESDK, Türk iş dünyasında yaşanan sorunları ve engelleri değerlendirerek özel sektör dinamizmine önemli bir katkıda bulunmayı ve Türk ekonomisinin iç ve dış pazara uyum yeteneğini arttırmayı hedeflemektedir.  

HÜKÜMET İLE  ÖZEL SEKTÖR ARASINDA İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLDİ

Türk özel sektörünü temsil eden M. Rifat Hisarcıklıoğlu, aynı zamanda Sayın Başbakanın başkanlığını yürüttüğü Ekonomik ve Sosyal Konsey’e üyedir. Ekonomik ve Sosyal Konsey, muhtelif sosyoekonomik grupları içine alan, bu gruplar ile hükümet arasında işbirliği ve iletişim mekanizması olarak çalışan bir diyalog platformudur.

TRABZON VE BÖLGE SORUNLARINA YÜKSEK DUYARLILIK GÖSTERİLDİ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, her zaman Trabzon ve bölgemizin sorunlarına duyarlı oldu. Çözüm konusunda atılacak adımlara önderlik etti. Bölgemizde yatırımların gerçekleşmesinde destek oldu. Bölgemizin uluslararası pazarlara açılmasına tam destek verdi, bölge ticaretinin gelişmesi için elini taşın altına koydu. Bölgemizdeki ekonomik, sosyal ve kültürel  " şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASI ALANDA Kİ YÜKSEK DENEYİM SAHİBİ

Hisarcıklıoğlu'nun  2009 yılından beri aynı anda Avrupa Odalar Birliği (EUROCHAMBRES) Başkan Yardımcılığı ile  İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA) Başkan Yardımcılığı görevlerini de başarıyla yürüttüğünü de sözlerine ekledi.  Uluslararası alandaki bu yüksek deneyim ve tecrübenin kesintiye uğramadan devam etmesinin Türkiye'nin ve özel sektörün yüksek çıkarları bulunduğunu kaydetti.

ICC (Milletlerarası Ticaret Odası) Yönetim Kurulu üyeliğini 2012 yılından itibaren yürüten Hisarcıklıoğlu'nun  halen, CACCI – Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2010 - …, Türk Afrika Odası (TAC) Eş Başkanlığı, 2008 - …, D-8 Ticaret Odaları Federasyonu, İcra Heyeti Üyeliği, 2001 - …, Karadeniz Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği, İcra Kurulu Üyeliği, 2001 - , Kudüs Tahkim Merkezi, Uluslararası Başkanlığı görevlerini yürüttüğünü aktardı. Balkan Odalar Birliği (ABC) Başkanlığı  2007-2008 , Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (EİT TSO) Başkanlığı 2007-2010 görevlerinde bulunduğunu anımsattı.

ÖZEL SEKTÖRÜN ABD PAZARINA AÇILIMINDA ETKİLİ OLDU

“Yeni bir Başlangıç için Ortaklar – Türkiye”, ABD ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine somut projelerle katkı sağlamak amacıyla kurulan yapının, Türkiye Başkanlığı’nı M.Rifat Hisarcıklıoğlu (2011-2016) yürütmektedir. ABD kanadı Başkanlığı’nı ise, ABD Eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright yapmaktadır.  

ABD-Türkiye ikili ilişkilerinin önemini dikkate alan TOBB ve Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (CSIS) tarafından CSIS-TOBBABD-Türk Temas Grubu (CUTCG), Haziran 2003 yılında Washington’da kurulmuştur. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu grubun Eşbaşkanlığını yürütmektedir.

AB İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRDİ

M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği ile Türkiye’nin örgütlü sivil toplum temsilcilerini bir araya getiren bir oluşum olan Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi’nin (KİK), Komite Üyesidir.

UNICEF TÜRKİYE DANIŞMA KURULU ÜYESİ

“Haydi Kızlar Okula” kampanyasının önemli destekçilerinden olan, başarılı iş yaşamının yanı sıra sosyal sorumluluklarını da hiçbir zaman geri plana itmeyen Hisarcıklıoğlu, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Yüksek Danışma Kurulu Üyesidir.

DÜNYADA TÜRK GİRİŞİMCİLERİNİ BÜTÜNLEŞTİRDİ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Başkanlığını da yürüten Hisarcıklıoğlu, ülke yararını gözeterek uluslararası ekonomik ve ticari aktivitelerin geliştirilmesinde ve iş fırsatlarının en iyi şekilde değerlendirilmesinde ülkemiz iş dünyasına, kendi şemsiyesi altında kurulmuş 106 ikili İş Konseyi, 2 Sektörel ve 1 de Özel amaçlı olmak üzere toplamda 109 konsey ile destek olmaktadır..

DEİK çatısı altındaki, dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet göstermekte olan Türk girişimcilerini tek çatı altında toplamayı hedefleyen Dünya Türk İş Konseyi’nin (DTİK) de Başkanıdır.

TOBB, dikkat çeken profili ve çağdaş anlayışı ile uluslararası ilişkiler ve küresel iş dünyasında aktif bir rol oynamaktadır. Bu anlamda, M. Rifat Hisarcıklıoğlu Türk iş dünyasının küresel ekonomiye entegrasyonunda ve rekabet gücünün artırılmasında geniş bir yelpazede sorumluluk taşımaktadır.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler