TTSO'da 'merkez'e değerlendirme

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, dövizdeki hızlı yükselişe ve cari açığın büyümesine karşı uygulamaya sokulan faizlerin artırılması kararının uzun vadede piyasada bir durgunluğa yol açmaması için gereken önleml

TTSO'da 'merkez'e değerlendirme

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, dövizdeki hızlı yükselişe ve cari açığın büyümesine karşı uygulamaya sokulan faizlerin artırılması kararının uzun vadede piyasada bir durgunluğa yol açmaması için gereken önlemlerin alınmasını beklediklerini söyledi.

Merkez Bankası’nın aldığı son kararları değerlendiren TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, dünya genelindeki ekonomik gelişmelerin doğuracağı sonuçların kestirilmesinin son derece güç olduğu bir süreçten geçildiğini belirtti. Türkiye’nin yaşanan bu sıkıntılara rağmen güçlü bir ülke olduğunu, çok hızlı proaktif tedbirler alarak krizden kolay çıkılmaya yönelik adımlar atıldığını belirten Hacısalihoğlu, Merkez Bankası’nın da piyasaya yönelik hızlı kararlar aldığını ifade etti.
Dövizde yaşanan hızlı kur artışlarının durdurulması için faiz tedbiriyle önlem alındığını belirten Hacısalihoğlu, bu kararın kısa vadede etkili olabileceğini ama uzun vadede sorunlara yol açma potansiyelini içinde taşıdığını kaydetti.
Alınan tedbirin çok hassas olduğuna dikkat çeken Hacısalihoğlu, “Çünkü faizlerin artması borçlunun borcunun artmasına, bankadan kredi alacakların da bundan kaçınmasına yol açacaktır. Bu da frenlenmesine etki edecektir. Bu faiz kararının bir taraftan artıları olurken diğer taraftan da eksilerinin olacağı aşikardır. Ama inanıyorum yakın zaman içinde bu faiz politikası piyasa şartları da göz önünde bulundurularak ve piyasanın normal işleyişini aksatmayacak şekilde gözden geçirilecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi