TTSO ile TESOB el ele

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TESOB Başkanı Metin Kara’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Başkan Kara’ya yeni görevinde başarı diledi. Hacısaliho

TTSO ile TESOB el ele

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TESOB Başkanı Metin Kara’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Başkan Kara’ya yeni görevinde başarı diledi.

 

Hacısalihoğlu, önemli olanın yeni görev değişimiyle üyelere katkı sağlamak olduğunu belirterek, “TTSO ile Esnaf Odası’nın ortak olduğu konu temsil ettiğimiz camia ile şehrin ekonomik yönden canlanmasına katkı sağlamak. Bu doğrultuda sizlerle zaman içinde toplantılarımızın olması gerekiyor. Özellikle son zamanlarda bizim de ön plana çıkarmaya çalıştığımız Trabzon’un turizm yönünden gelişmesiyle ilgili; gerek esnaf gerekse tüccar  ve sanayicinin meslek grubunun kendini yenilemesi, onları yeni sisteme göre adapte etmemiz konusunda gerekli eğitimlerin verilmesi konusunda bizlere görev düşüyor. Bu konuda ortak çalışma yapmamız gerekiyor. Trabzon’un geleceğe dönük önceliklerinden olan turizmde özellikle Rusya Federasyonu ile vizelerin kaldırılmasıyla büyük kolaylıklar yaşandığını hatırlatan Başkan Hacısalihoğlu, “Karşılıklı gidiş gelişler için büyük kolaylıklar sağlanacak. Turizm firmalarımız daha ağırlıkta özellikle Meryemana Manastırı için Ağustos ayında özel günleri var. 20 bine yakın Rus vatandaşının Trabzon’a gelmesi planlanıyor. Bu konu esnaf, sanayici ve tüccarımızı çok yakından ilgilendiriyor. Geçmişte yaptığımız hataları artık yapmamamız gerekiyor. Bunun telafisinin olmadığını zaman içerisinde gördük. İnanoyrum ki bundan sonra yapacağımız ortaklaşa çalışmalarda gerek esnaf gerekse tüccar kesiminden daha sağlıklı bir zeminde ticari ilişkilerimizi sürdürmek olacaktır. Bütün amacımız bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmektir. Bu her iki kurumu da yakından ilgilendiren ortak bir konu. Kurum olarak sizinle geçmişten beri sosyal ve kültürel yöndeki ilişkilerimizde bir işbirliği söz konusuydu yeni dönemde bunun kesilmeden devam edeceğine inanıyoruz. Zaman içerisinde bir araya gelme programlarımız var. Bunları yine devam ettireceğiz Amacımız şehre birlikte ne katkı sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

KOLLARI SIVADIK

TESOB Başkanı Metin Kara, TESOB’da 22 yıl görev yapan Kalfaoğlu’na ve ekibine teşekkür ederek göreve başladıklarını ve bu şekilde devraldıklarını söyledi. Kara, “Biz bundan sonra, öncesine değil sonrasına bakan bir anlayışla hareket etmek istiyoruz. İlkemizi de bu yönde belirledik” dedi.

‘Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte önümüzdeki süreçte Trabzon’un lokomotif sivil toplum örgütü olarak birlikte çalışmaktan yanayız” diyen Kara şunları söyledi: “Bizim gayemiz şehre ve şehrin esnafına gerçekten hizmet götürmek olduğu için bu yönde hareket etmeyi kendimize ilk edindik. Şehrimizin sağlık, eğitim, spor, kongre, konferans ve turizm şehri olma yolunda kendisine hedef belirlediğini çok iyi biliyoruz. Bu anlamda TTSO olarak sizlerin çalışmalarını da yakından bilmekte ve takip etmekteyiz. Elbetteki bunlar şehrimizin geleceğinin çok daha iyi olması için önemli rol oynayacaktır. Özellikle 50 bin esnafın yaşadığı şehrimizde bu kesimin rahatlatılmasının önceliğimiz olması gerektiğini düşünüyoruz. Nasıl ki Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, özellikle ticaretle uğraşan üyelerinin çıkarlarını düşünerek onlar için sürekli projeler geliştirip hayata geçiriyorsa bizler de Trabzon’un hayat damarı olarak nitelendirdiğimiz esnafımız için aynı şeyleri düşünmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Zira esnaf bu şehrin her şeyidir. Önümüzde Trabzon için büyük önem arz eden 2011 Olimpiyatları var. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi bu Trabzon için büyük bir şans ve kaçırılmaması gereken de bir fırsat. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Ancak öncesinde Olimpiyatlara çok iyi hazırlanmalıyız. Esnafımızın durumu ne kadar iyi olursa bu psikoloji şehrimize de o derece yansıyacaktır. Bu anlamda Trabzon Ticaret Odası, bizler ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızla yapacağımız çalışmalar büyük önem arzetmektedir. Neler yapabiliriz, burada ortak akıl çok önemli. Sürekli irtibat halinde kalarak, görüş alışverişinde bulunabiliriz. Sık sık bir araya gelme fırsatımız olmasa dahi bu zamanı bizler yaratmalıyız. Çünkü bundan sonra işimiz çok biz şimdiden kolları sıvamak zorundayız. Önümüzdeki dönem Trabzon için gerçekten önemli.”

 

Başkan Kara, kolları sıvadıklarını ve çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirdiklerine işaret ederek, “Biz kolları sıvadık, yolumuz uzun, işimiz çok. Artık bir gün kaybımız bile olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Gerekirse Trabzon’un her kilometre taşında adım atmadık yer bırakmadan çalışmak istiyoruz. Bu yolda Trabzon’un diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürüyerek esnafın sorunlarına çözüm üretmek için çalışacağız. Bu anlamda TTSO ile aynı yolda aynı amaç için yürüyecek olmak da bize mutluluk verecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi