TTSO 23 KOBİ'yi ihracata hazırladı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası‘nda KOBİ’lere yönelik gerçekleştirilen “Atölye Çalışmalı İhracatta Uzmanlık Modüler Eğitim Programı” tamamlanarak katılımcılara sertifikaları sunuldu.Törende konuşan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, ihracatta birer uzman olan

TTSO 23 KOBİ'yi ihracata hazırladı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası‘nda KOBİ’lere yönelik gerçekleştirilen “Atölye Çalışmalı İhracatta Uzmanlık Modüler Eğitim Programı” tamamlanarak katılımcılara sertifikaları sunuldu.

Törende konuşan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, ihracatta birer uzman olan katılımcılara, Trabzon’un ihracatını artırmaları için hedeflerini yükseltmelerini istedi. Hacısalihoğlu, “Sizleri Trabzon’un ihracattaki vergi rekortmenleri arasında görmek istiyoruz. Ayrıca, ihracat için de internetin etkin kullanılmasını sağlamalısınız” dedi.

TTSO Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında yürütülen iki aylık eğitim çalışmasında 23 KOBİ temsilcinin başarılı olduğunu ifade eden Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, ihracat yapmanın çok kutsal bir görev olduğunu söyledi. İki ay süre ile çok kapsamlı olarak yapılan eğitimi çok önemsediklerini vurgulayan Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, “İhracatın tüm yönlerini öğrendiniz. Bugünden itibaren Trabzon'un ihracat kapasitesini artırmak için çalışmanızı bekliyorum. İleride ise sizleri Trabzon’un ihracat rekortmenleri arasında görmek istiyoruz. Bu günden kendinize büyük hedefler koyarsanız, başarılı olabilirsiniz” diye konuştu.

Başkan Hacısalihoğlu, günümüzde birçok iş konulunda teknolojik yenilikler yaşandığını, bu gelişmelerin de yeni fırsatlar oluşturduğunu kaydederek “Artık internet üzerinden alıcı ve satıcılar buluşuyor. Şirketler birbirini görmeden, ürünlerini internet üzerinden ihraç ediyor, pazarlıyorlar. Bu alanda çok büyük sermayelere gereksinim yoktur. Çok akılcı hareket edebilirseniz, burada öğrendiğiniz bilgiler ışığında, sizde internet üzerinden ihracat yapabilirsiniz. Bu fırsatları takip edin” şeklinde konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı ‘na kayıtlı olmalarını da öneren Başkan Hacısalihoğlu, “ Bugünkü olanaklar daha fazla ve ihracat için gerekli olan yurt dışı pazarlara giriş yöntemleri çok gelişti. Avrupa İşletmeler Ağı’na katılın” çağrısında bulundu.

“Atölye Çalışmalı İhracatta Uzmanlık Modüler Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan 23 KOBİ temsilcisine sertifikaları sunulurken, eğitimleri veren D. Pınar Dinçer ve M. Şefik Ergönül’ e de oda plaketi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler