'Trabzon'un en önemli sorunu'

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Trabzon'un ekonomik yönden hak ettiği yerde olmadığını söyledi.Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Özgenç, Trabzon'da sanayi sektörünün istihda

'Trabzon'un en önemli sorunu'

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Trabzon'un ekonomik yönden hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Özgenç, Trabzon'da sanayi sektörünün istihdama katkısının diğer sektörlere nazaran oldukça düşük olduğunu ifade ederek "Trabzon'da işsizlik sorunu günden güne artmaktadır. Nüfus artışına paralel olarak açılan iş sahaları işsizliğin önlenmesinde yeterli olmamaktadır. Diğer taraftan tarım alanlarının nüfus artışı nedeniyle bölünmesi ve konut yapımına tahsis edilmesi, köylerde geçim sıkıntısına neden olmakta ve bunun sonucunda köyden şehir ve ilçelere göç oluşturmakta ve bu durum şehir ve ilçelerde mevcut olan işsizliğin büyümesine neden olmaktadır" dedi.

Ülke genelinde yüzde 14 sevilerinde olan işsizlik oranının Trabzon'da yüzde 20'yi geçtiğini kaydeden Özgenç, "Trabzon kültürel ve sosyal yönden gelişmiş olmasına rağmen, arzulanan ekonomik gelişmeyi sağlayamamıştır. Trabzon ekonomisi günümüzde dahi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Nüfusun yüzde 65'i geçimini bu yolla sağlarken, kalan yüzde 35 oranındaki kesim de ticaret, sanayi, el sanatları, taşımacılık, inşaat ve hizmet alanında istihdam oluşturmaktadır” diye konuştu.

KOBİ'lerin kalkınmasını kendine misyon edinen KOBİDER’in her zaman her platformda savunduğu ulusal basının gündemine taşıdığı Trabzon-Erzincan Demiryolu’nun hayata geçmesi gerektiğini vurgulayan Özgenç “Bu yatırım ile bölgenin ticaret hacminin artacağı ve göçün tersine dönecek olduğuna inancımız tamdır. Trabzon-Erzincan Demiryolu projesinin biran önce tamamlanarak öncelikli projeler arasında yer almaktadır. Çünkü Trabzon açısından hayati önem taşıyan bu proje bölgenin kalkınabilmesi için tez zamanda yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Kısa adı 'KÖYDES' olan 'Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi'nin' amacına hizmet edilebilmesi için yayla yollarına bakım yapılması gerektiğini kaydeden Özgenç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak düşüncesinden hareketle Araklı Ortakıran yaylası ile Alçakdere yayla yolunun birleşmesinin gerekli olduğuna inanıyoruz. KOBİDER olarak biz Trabzon'da ekonomiyi her açıdan büyütmek arzusundayız. Sadece imalat sanayi ve ticarette değil hizmet sektöründe, inşaat sektöründe olmak üzere tüm sektörlerde her konuda ekonominin büyümesi için çaba sarfediyoruz. Trabzonlu olmanın da bir özelliği de daima daha yukarı hedeflere yürümektir. Bu şehrin insanları ülke siyasetinde, ekonomisinde ve sporda çok önemli başarılara imza atmıştır."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi