Trabzon'daki zirve devam ediyor

2. İpekyolu İşadamları Zirvesi kapsamında düzenlenen eşleştirme toplantılarında, yaklaşık 200 Türk ve yabancı iş adamı arasında 500’ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleşti.Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın alım heyetleri programı kapsamında zirveye katılan yabanc

Trabzon'daki zirve devam ediyor

2. İpekyolu İşadamları Zirvesi kapsamında düzenlenen eşleştirme toplantılarında, yaklaşık 200 Türk ve yabancı iş adamı arasında 500’ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleşti.

Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın alım heyetleri programı kapsamında zirveye katılan yabancı iş adamları ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan altı ilin işadamları ve ihracatçılar ticari iş görüşmelerinde bulundu. Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa İşletmeler Ağı organizasyonunda bilgisayar ortamında eşleştirilen zirveye katılan iş adamları arasında sabah başlayan eşleştirme ve ticari görüşmeler öğleye kadar devam etti. İş görüşmelerine Türkiye’nin yanı sıra Afganistan, Azerbaycan/Nahcivan, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, KKTC, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Tacikistan ve Ukrayna’dan zirveye katılan iş adamları ve firma temsilcileri bir araya geldi. İş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği eşleştirme programında 500 civarında görüşme sağlandı.

2010 yılında Doğu Karadeniz Bölgesi’nin 1.842 Milyar dolar, Trabzon’un ise 1.09 milyar dolar olan ihracatının Dış Ticaret Müsteşarlığı’nca Trabzon’a getirilen alım heyetleri ile yapılan görüşmeler ile daha da ileriye gideceği belirtildi. Özellikle 2023 yılı için Doğu Karadeniz Bölgesi için 10 Milyar dolar, Trabzon için ise 6 milyar dolar belirlenen ihracat hedefine bu türden programlar ile yaklaşılacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi