Trabzon'daki iş adamları huzursuz

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Arap ülkelerindeki siyasi çalkantıyı işadamları olarak takip ettiklerini belirterek “Diliyoruz ki rejimler kısa sürede yerine oturur” dedi.TTSO Meclisi Şubat Toplantısı’nda konuşan Trab

Trabzon'daki iş adamları huzursuz

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Arap ülkelerindeki siyasi çalkantıyı işadamları olarak takip ettiklerini belirterek “Diliyoruz ki rejimler kısa sürede yerine oturur” dedi.

TTSO Meclisi Şubat Toplantısı’nda konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Arap ülkelerindeki gelişmelere ve bu ülkeler ile Türkiye ve Trabzon’un ticaret hacimlerini anlattı. Arap ülkelerine toplamda 19 milyar dolar ihracat, karşılığında 9 milyar dolar da ithalat yapıldığını belirten Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, ”Kısmen de Trabzon’un bu ülkelere ihracatı vardır. Arap ülkelerindeki siyasi çalkantıyı işadamları olarak takip etmeliyiz. Diliyoruz ki rejimler kısa sürede yerine oturur” diye konuştu.

Fas, Libya, Ürdün, Yemen, Cezayir, Kuveyt, Irak, Bahreyn, Tunus, Mısır, Suudi Arabistan ve Suriye ile Türkiye’nin dış ticaret hacminin daralmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu, bu ülkelerde bir tek Cezayir hariç diğerlerinin tümü ile dış ticaret hacmimizin pozitif değer taşıdığını belirtti. Hacısalihoğlu “Cezayir’den doğalgaz alımı yaptığımızdan bu ülke ile ticaretimiz negatif. Ama Fas, Libya, Ürdün, Yemen, Kuveyt, Irak, Bahreyn, Tunus, Mısır, S. Arabistan ve Suriye ile Türkiye’nin pozitif bir ticaretimiz var. Hatta kısmen de olsa Trabzon’unda bu ülkelere ihracatı vardır. Genelde bu ülkeler bizi ihracat pazarımız olarak yakından ilgilendirmektedir. Bu nedenle bugünlerdeki gelişmeleri Trabzonlu işadamları olarak yakından takip etmemiz gerekmektedir. Ticaret hacmimiz daralmamalıdır. Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde yüksek bir müteahhitlik sektörümüzün faaliyetleri bulunmaktadır. Ayrıca çalışan işgücü oranımızda önemli bir sayıdadır” şeklinde konuştu.

Arap ülkelerinin toplamda 410 milyar dolar olan dış ticaret hacminin 238 milyar doları ihracat, 173 milyar dolarının ise ithalat olduğunu hatırlatan Hacısalihoğlu, Türkiye’nin dış ticaretinin yüzde 7’sini bu ülkeler ile gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, “19 milyar dolar ihracatımıza karşılık, 9 milyar dolarda ithalatımız bulunmaktadır. Trabzon’da belli bir oranda bu ticaretten pay almaktadır. Bugün yaşanan siyasi yönden çalkantıları takip etmeliyiz. Dileriz ki en kısa zamanda rejimler yerine oturur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler