Trabzon'da Oda-borsa toplantısı

TOBB'nin talimatları doğrultusunda düzenli aralıklarla gerçekleştirilen Oda-Borsa toplantılarının 2009 yılına ait ilki Trabzon'da yapıldı. Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ile Of Ticaret ve Sanayi Odası'nın başkan ve yön

Trabzon'da Oda-borsa toplantısı

TOBB'nin talimatları doğrultusunda düzenli aralıklarla gerçekleştirilen Oda-Borsa toplantılarının 2009 yılına ait ilki Trabzon'da yapıldı.

Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ile Of Ticaret ve Sanayi Odası'nın başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu'nun başkanlığında Zorlu Grand Hotel'de yapılan toplantıda, Trabzon'un sosyo-ekonomik sorunları üzerinde duruldu.

Toplantıda konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, dünyada yaşanan ekonomik krizin ülkemizdeki etkilerini azaltmak amacıyla yapılan çalışmalara dikkat çekerek, “Paketler açılıyor. Ama yeterli olmuyor. Yatırımların gerçek anlamda desteklenmesi lazım” dedi.
Hacısalihoğlu şunları söyledi:
“Devletin daha radikal tedbirler alması lazım. Kapalı tutulan ödeneklerin serbest bırakılması, piyasaya olan kamu borçlarının ödenmesi gerekir. İş dünyasına bankalar aracılığı ile kullandırılan kredilerde kolaylık yaratılması gerekir. Bizler oda borsa olarak kaynaklarımızı azami derecede seferber ettik. Ancak, bankaların özellikle ssk ve vergi borcu olanlara kredi verilmesi noktasında yaşattığı sıkıntıların ortadan kalkması gerekir. Bankadan işini harekete geçirmek için kredi alan müteşebbisten hemen ssk ve vergi borcunun kesilmesi nedeniyle kredi adeta bir işe yaramamaktadır. Bununla ilgili TOBB'de devreye alınarak çalışma yapılmalıdır. Bu durumda yeni girişimci de yaratmak zordur. Küçülme böyle devam ederse rekor düzeye ulaşan işsizlik nedeniyle sosyal patlamalar yaşanabilir.”

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav'da, fındık sektöründe kalıcı ve istikrarlı politikaların izlenememesinde en büyük etkenin oluşturulan politikalarda sektörün içindekilerin görüşlerine kulak tıkanması olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:
“Fındıkta yaşanan sıkıntılar ortadadır. Ortada bir Fiskobirlik sorunu vardır. Fiskobirlik'in üreticilere ve bankalara olan borçları konusu vardır. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi, devlet Fiskobirlik'in borçlarını bir kereye mahsus ödeyerek sorunu çözmelidir. Bunun TMO üzerinden mi yapar, yoksa başka bir şekilde mi, onların bileceği iştir. Sonrasında Fiskobirlik gerçek anlamda kooperatifçilik mantığıyla yönetilerek işlevini kendi yağıyla kavrularak sürdürmelidir.”

Of Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral da, 2009 yaş çay kampanyası öncesinde çay sektöründeki sorunların geçmiş yıllardan da yığılarak devam ettiğine dikkat çekerek, “Sektörün en büyük sorunu kaçak çaydır. Bunun önüne ne acıdır ki geçilemiyor. Hatta adeta teşvik ediliyor. Kimse de bir şey yapamıyor. Doğu Karadeniz insanının önemli bir geçim kaynağı olan çayın gerçek anlamda önemsenmesi ve sektörün geleceği için radikal kararların alınıp uygulanması gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler