Trabzon'da KOSGEB rekoru

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da KOSGEB’e 2 bin 400'ün üzerinde işletmenin başvuruda bulunarak işlemlerini tamamladığını söyledi.Hükümetin piyasalara yönelik aldığı 3 milyar TL’lik destek kapsamında KOSGEB a

Trabzon'da KOSGEB rekoru

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da KOSGEB’e 2 bin 400'ün üzerinde işletmenin başvuruda bulunarak işlemlerini tamamladığını söyledi.

Hükümetin piyasalara yönelik aldığı 3 milyar TL’lik destek kapsamında KOSGEB aracılığı ile sunulan faiz indirimi destekli krediye ülke genelinde 80 bin işletmenin başvuruda bulunduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, bir o kadar da işlemlerini tamamlamış işletmenin bulunduğunu belirtti. Başkan Hacısalihoğlu, “KOSGEB, 100 milyon TL’lik faiz desteği planlamıştı. Bu paranın tümü çok kısa sürede tüketildi. Belki ile bu miktara eklemeler yapılabilir. Önümüzdeki aylarda bu destek artırılma ihtimaline karşılık takip etmekte yarar vardır“ dedi.

Trabzon’da KOSGEB’e 2 bin 400'ün üzerinde işletmenin başvuruda bulunarak işlemlerini tamamladığını ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, “İşletmeler bu destekten yararlanmak için evraklarını hazırlamaya devam ediyor. Trabzon’dan bu krediyi kullanmaya şu anda bin 300 KOBİ kullanmaya hak kazandı. Daha önce KOSGEB üyeliklerinin yenilenmesi konusunda uyarıda bulunmuştuk. 23 Kasım tarihinde bankaların girişleri ile ayrılan bütçe hızla tamamlandı. Biz üyelerimizi yeni destekler için hazırlıklı olmaları için bu kez uyarıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi