Trabzon'da "Girişimci olun" çağrısı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Hacısalihoğlu, dünya ekonomisinde erkek egemen yapının kırılması için toplumların kadınların iş hayatına atılmalarını desteklediğini dile getirdi. Pozitif ayrımcılık yapılarak kadınlara iş hayatına g

Trabzon'da "Girişimci olun" çağrısı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Hacısalihoğlu, dünya ekonomisinde erkek egemen yapının kırılması için toplumların kadınların iş hayatına atılmalarını desteklediğini dile getirdi. Pozitif ayrımcılık yapılarak kadınlara iş hayatına girmelerine olanak sağlayan desteklerin bulunduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu “Dünyanın neresinde olursa olsun kadınlar ekonominin içindeler. Üreten yanları ile her ekonomi de yarattıkları katma değer vardır. Kadınların iş hayatlarına girişlerini kolaylaştırmak için özellikle zaten var olan girişimci yönlerini daha da öne çıkarmalılar” dedi.

Trabzon’da başarılı girişimci kadınların işletmelerini büyük bir şevkle yönettiklerini, istihdam, üretim ve ihracat ile katma değer sağladıklarını ifade eden Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, oda üyeleri arasında kadın patronların artmasını arzu ettiklerini vurguladı. Çeşitli destekler ile Trabzon’da kadınların iş hayatına başlangıç yapmalarına önayak olduklarını ifade eden Hacısalihoğlu “Trabzon’da kadınlara kendi işletmelerini kurabilmeleri için girişimcilik başta olmak üzere çeşitli eğitimler verildi. Halen devam etmekte olan girişimcilik projelerimizde de kadın kontenjanlar için pozitif ayrımcılık da yapılıyor. Umudumuz Trabzon’da kadın girişimci sayısının zaman içinde artış göstermesidir” diye konuştu.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 1810 tarihinde Trabzon’un Akçaabat ilçesinde meydana gelen daha sonra Sarhana Destanı olarak anılan yurt savunmasında şehit düşen 48 kadın kahramanın da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla anılması gerektiğini belirtti. Başkan Hacısalihoğlu “Bilindiği gibi Sarhana destanı bir bayram namazı sabahında erkeklerin camide bulunduğu esnada düşman saldırısına karşı ilk mücadeleyi yöre kadınları ellerinde balta, kazma gibi aletlerle başlatarak kazanılmıştı. Bu savaşta 48'i kadın, 921'i erkek olmak üzere toplam 969 savaşçımız şehit olur. 35 savaşçı da ağır yaralanarak zafer kazanılmıştır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi