Trabzon'da da ucuz et satılacak!

Et ve Balık Kurumu (EBK) adına ucuz et satacak mağaza şehirleri ve bedelleri belirlendi. Bu çerçevede Franschising sistemi ile kırmızı ve beyaz et satmak için mağaza açmak isteyenler, şehrine göre 'hava parası' ödeyecek. Türkiye'nin en kalabalık şehri İst

Trabzon'da da ucuz et satılacak!

Et ve Balık Kurumu (EBK) adına ucuz et satacak mağaza şehirleri ve bedelleri belirlendi. Bu çerçevede Franschising sistemi ile kırmızı ve beyaz et satmak için mağaza açmak isteyenler, şehrine göre 'hava parası' ödeyecek.

Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da Angus eti satmaya talip olanlar 100 bin lirayı gözden çıkaracak. Ankara ve İzmir'de 50 bin lira ödeyerek EBK adına satış yapabilecek.

Kırmızı et fiyatlarının 30 liraya dayandığı günlerde önlerinde kuyruk oluşan EBK mağazalarına yenileri ekleniyor. 8 ildeki 12 mağazayla vatandaşın ucuz et talebini karşılamakta güçlük çeken kurum, isim hakkını satarak ürettiği eti Türkiye'nin her köşesine ulaştıracak. Verilecek mağaza bayiliklerinde sucuktan salama, tavuk etinden kıymaya, kavurmadan kuşbaşına kadar 39 ürünün satılacak. Et ve Balık Kurumu'nun belirlediği fiyatlar üzerinden yapılacak satışlarda mağazalara yüzde 8 ile yüzde 15 arasında iskonto uygulanacak.

Yetkililerden alınan bilgiye göre başvurular dilekçeyle EBK'ya yapılacak. Sözleşme örneği ve talimatları içeren dosya, Ankara'daki genel müdürlükten 50 lira karşılığında temin edilecek. Başvurular için herhangi bir süre kısıtlaması koymadıklarını kaydeden yetkililer, kimlere mağaza açma yetkisi verildiğini yazılı olarak ulaştıracakları bilgisini verdi.

Müracaatları uygun bulunanlarla sözleşme imzalanarak satışlar başlayacak. Franchisor tarafından Franchisee'e verilen ürünler için limitine bakılmaksızın Kdv hariç olmak üzere kurum satış fiyatından ıskonto uygulanacak. Dana eti ve kuzu eti preparatlarında yüzde 8, tavuk eti ve preparatlarında yüzde 8, sucuk, sosis, salam ve jöle işkembe yüzde 15, hamburger, tavuk burger ve köfte çeşitlerinde yüzde 15 iskontoya gidilecek. İndirim fatura kesilirken peşinen yapılacak. Siparişler en az 48 saat öncesinden verilecek. Kurum araçları ile yapılan ürün sevkiyatlarından taşıma ücreti alınmayacak.

İller Sayı Giriş bedeli

Adana 2 60 bin

Ankara 20 80 bin Antalya 2 60 bin Bursa 4 60 bin Diyarbakır 2 60 bin Erzurum 1 60 bin Eskişehir 2 60 bin

Gaziantep 1 60 bin İstanbul 50 100 bin İzmir 5 80 bin Kayseri 1 60 bin

Kocaeli 3 80 bin

Konya 1 60 bin Mersin 2 60 bin Sakarya 1 60 bin

Samsun 2 60 bin

Trabzon 1 60 bin Toplam 100

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi