Trabzon öğrencileri isyanda!

Mahkeme, öğrenciler için yeni bir zam belirlenmesi hükmüne vardı.Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Mart ayındaki yüzde 25'lik dolmuş zammı KTÜ'lü öğrencilerin eylemlerinin ardından Trabzon İdare Mahkemesi'ne yaptıkları müracaatla durduruldu. Mah

Trabzon öğrencileri isyanda!

Mahkeme, öğrenciler için yeni bir zam belirlenmesi hükmüne vardı.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Mart ayındaki yüzde 25'lik dolmuş zammı KTÜ'lü öğrencilerin eylemlerinin ardından Trabzon İdare Mahkemesi'ne yaptıkları müracaatla durduruldu. Mahkeme karara yapılan itirazı da reddederken, öğrenciler için yeni bir zam belirlenmesi hükmüne vardı. KTÜ Öğrenci Kolektifi adına açıklama yapan Koray Karadağ, "Yeni tarife gelene kadar öğrenciler 1 YTL' den değil 75 YKR'den taşınacaktır. Bu ücret dışında taşımacılık yapan dolmuşları şikayet edeceğiz" dedi.

2008 yılı Mart ayında Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın (TESOB) onayıyla Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın (TŞOO) dolmuş ücretlerine yaptığı yüzde 25'lik zamla ilgili olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi'nin Trabzon İdare Mahkemesi'ne açtığı dava sonuçlandı. Yapılan zamla siviller için taşıma ücreti 1 YTL'den 1,25 YTL'ye, öğrenci taşıma ücreti ise 75 YKR'den 1 YTL'ye çıkarılmıştı. Trabzon İdare Mahkemesi, siviller için yapılan yüzde 25'lik zammı uygun görürken, öğrenciler için yapılan yaklaşık yüzde 33'lük zammın hukuka aykırılığı açık olduğundan ve uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın dava sonuçlanıncaya kadar yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi. Bunun üzerine karara itiraz eden TESOB'un müracaatı ise Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'nce reddedilerek geri çevrildi.

Konuyla ilgili zafer kazanan öğrenciler dün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) basın toplantısı düzenledi. Öğrenciler adına açıklama yapan Koray Karadağ, adaletin yerini bulduğunu belirterek, "Neticede eşitlik ilkesine aykırı olmayan yeni bir tarife yapılıncaya kadar öğrenciler eski tarife üzerinden yani 75 Yeni Kuruş'a taşınmak zorundadır. Şayet yeni bir zam yapılırsa da bu zam 75 YKR'nin yüzde 25'inden fazla olamayacaktır. TŞOO bu karara aykırı davranırsa hukuka karşı davranmış olacaktır. Hukuksuz davranan kişileri de ilgili mercilere şikayet edeceğiz" dedi.

Karadağ, Trabzon İdare Mahkemesi'nin kararında öğrenciler arasında herhangi bir kategorilendirme yapılmadığını da kaydederek, "TŞOO'nun mahkeme kararlarına uygun davranırken, üniversite öğrencilerini yine görmezden gelmeyeceğini umuyoruz. Şayet böyle olursa yine hukuka başvuracağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi