Trabzon ilk 20 il arasında

Trabzon Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul, Trabzon’un vergi tahsilatında Türkiye’nin ilk 20 ili arasında yer aldığını ve 2010 yılında Trabzon’un vergi tahakkukunun ilk kez 1 milyar TL’yi aştığını söyledi.Vergi Haftası dolayısıyla Trabzon Ticaret ve

Trabzon ilk 20 il arasında

Trabzon Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul, Trabzon’un vergi tahsilatında Türkiye’nin ilk 20 ili arasında yer aldığını ve 2010 yılında Trabzon’un vergi tahakkukunun ilk kez 1 milyar TL’yi aştığını söyledi.

Vergi Haftası dolayısıyla Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı ile Trabzon Defterdarlığı’na ziyarette bulundu.

Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı’na vekalet eden Zeki Yumbul’u ziyarette konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, amaçlarının Vergi Haftası kutlaması ile vergilerin tabana yayılmasını sağlamak olduğunu belirterek “Toplanan vergilerin doğru yere gitmesi, amacına uygun kullanılması çok önemli. Bu alanda sağlanacak verimlilikle Türkiye ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamış olabilir. Kısa zamanda bütün kurumlarda verimliliği hedef alan çalışmalara adım atmamız gereklidir. Torba Yasa’da geçmişe yönelik işletmelerin borçlarının affedilmesi gündemde. Girişimci tecrübesine sahip olan borçlu işletmelerimizin yeniden ticari hayata kazandırmak ülke ekonomisine ve kalkınmaya katkı verecektir” dedi.

Zeki Yumbul ise topladıkları vergilerde 75 milyonun sorumluluğunu taşıdıklarını kaydederek “Trabzon vergi tahsilatında Türkiye’de ilk 20 il arasında. 2010 yılında Trabzon’un vergi tahakkuku 1 Milyar TL’yi ilk kez aştı. Bunun da ortalama 860 Milyon TL’si tahsil edildi. Trabzon’un gelirlerinin gideri karşılama oranı yüzde 50 noktasında” diye konuştu.

TTSO heyeti daha sonra Trabzon Defterdarı A. Kenan Karadeniz’e makamında ziyarette bulundu. Ziyarete TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri İsmail Öztürk, Tolga Avcı, Mustafa Öztürk, Genel Sekreter Hakan Gürhan ile oda mali müşaviri Muharrem Arz ve meclis üyesi Ahmet Dar da yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi