Trabzon ekonomisi ne halde?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da açılan büyük alışveriş merkezleri ve fabrika satış mağazalarının paranın doğrudan il dışına çıkmasına yol açarak belli sektörleri sıkıntıya soktuğunu belirtti.Vergi D

Trabzon ekonomisi ne halde?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da açılan büyük alışveriş merkezleri ve fabrika satış mağazalarının paranın doğrudan il dışına çıkmasına yol açarak belli sektörleri sıkıntıya soktuğunu belirtti.

Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan alınan rakamları değerlendiren Hacısalihoğlu, şehrin cirosunu gösteren tabloya bakıldığında ekonominin yukarı doğru bir seyir gösterdiğini söyledi. 

Enflasyon farkının da çıkarılmasıyla ilde yüzde 6-7 civarında bir büyümenin yaşandığını kaydeden Hacısalihoğlu, ihracatta yaşanan artışı da dile getirdi. Bankaların Trabzon’daki şube sayısının artarak 100’e ulaştığını ifade eden Hacısalihoğlu, 3,3 milyar TL’lik mevduatın bankaları şehre çektiğini ve bunun şube sayısını artırdığını söyledi.

Makro ölçekteki değerlendirmelerde ekonomide görülen yukarı yönlü seyrin, tabana inildiğinde daha farklı bir tabloyu ortaya koyduğunu söyleyen Hacısalihoğlu, özellikle küçük esnafın zor durumda olduğunun altını çizdi. Küçük esnafın yaşadığı sıkıntıda, büyük alışveriş merkezleri ve fabrika satış mağazalarının etkisine dikkat çeken Hacısalihoğlu, belli başlı sektörlerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade etti. 

Ortaya çıkan olumsuzlar karşısında hemen pes edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, bu duruma karşı birlikte mücadele edilmesi çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi