Trabzon cazibe merkezi oluyor

Son yıllarda Trabzon'dan yapılan ihracatta büyük artış yaşanırken, Türkiye'den Rusya Federasyonu'na yapılan yaş meyve sebze ve gıda ürünleri ihracatında Trabzon, ülke genelinde birinci sırada yer alıyor. Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Genel S

Trabzon cazibe merkezi oluyor

Son yıllarda Trabzon'dan yapılan ihracatta büyük artış yaşanırken, Türkiye'den Rusya Federasyonu'na yapılan yaş meyve sebze ve gıda ürünleri ihracatında Trabzon, ülke genelinde birinci sırada yer alıyor.

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Genel Sekreteri İdris Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında Doğu Karadeniz'den yapılan ihracatta en çok ihracat yapan iller sıralamasında Trabzon'un birinci sırada yer aldığını ifade etti.

Bölge içindeki 18 il arasında Trabzon'un bölge ihracatını sırtladığını ve bölgeden yapılan ihracatın yüzde 30'a yakın kısmını tek başına gerçekleştirdiğini belirten Çevik, ''Trabzon, faaliyet gösteren ihracatçı sayısı bakımından da 229 ihracatçı ile birinci sırada bulunmaktadır'' dedi.

Trabzon'un, Türkiye'nin Orta Asya ve Kafkaslara yapılan ihracatta da büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Çevik, ''Trabzon, ülkemizden Rusya Federasyonu'na yapılan yaş meyve sebze ve gıda ürünleri ihracatında ülke genelinde birinci sırada yer almaktadır. Ayrıca, Trabzon 81 il arasındaki ihracat sıralamasında da en çok ihracat yapılan 14'üncü il konumunda bulunmaktadır'' diye konuştu.

-TRABZON CAZİBE MERKEZİ OLUYOR-

Türkiye'nin önemli dış ticaret merkezi haline gelen Trabzon'un bu performansını her geçen gün artırarak sürdürdüğünü kaydeden Çevik, şunları söyledi:
''Trabzon, Karadeniz Bölgesi'nin dış ticaret merkezi ve cazibe merkezi olma işlevini her geçen yıl artırmaktadır. Küresel ekonomik krizin yansımaları sonucu performans göstergelerinde durağanlık yaşansa da, Trabzon ilinin bulunduğu coğrafyanın taşıdığı stratejik üstünlükler ve gelişmiş altyapı imkanları gelecekte bölgeyi daha da avantajlı konuma getirecektir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi