Trabzon burması yurt dışına ihraç edilecek

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkan Musa Başak, Türkiye’de altın fiyatındaki düşüşün Trabzon piyasasında olumlu karşılandığını belirterek, vatandaşların altına doğru bir yatırım yaptığını söyledi.Altın’ın fiyatlarının düşmesi sonrasında stokların

Trabzon burması yurt dışına ihraç edilecek

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkan Musa Başak, Türkiye’de altın fiyatındaki düşüşün Trabzon piyasasında olumlu karşılandığını belirterek, vatandaşların altına doğru bir yatırım yaptığını söyledi.

Altın’ın fiyatlarının düşmesi sonrasında stokların tükendiğini kaydeden Başak, “Altına doğru bir yatırım söz konusu her zaman olduğu gibi. Çeyrek altın, tam altın ve Cumhuriyet altını elimizde kalmadı, stoklar tükendi. O sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. İlla kart alınacak diye bir kural yok, cumhuriyet altını alınacaksa bilezik alsın yerine uzun vadede zaten kazanacaktır. Külçe altın alsın. Diğer ürünlere doğru bir yöneliş olursa çok daha iyi olur. Bu sefer suni fiyat artışları oluyor işçilik artıyor. Bu halkımızın ve bizim zararımıza piyasada böyle kısır bir döngü var. Bu da aşılır birkaç gün içerisinde. Dolayısıyla altının uzun vadede bakarsak yatırımcısına kazandırıyor. Tasarrufu olanın altın alması şuanda tamamen altın alma zamanı diye düşünüyorum” dedi.
 
"ALTINDAKİ DALGALANMALAR SÜRECEK" 
 
Altındaki dalgalanmanın belli bir süre daha süreceğini ifade eden Başak, “Bunu öngörmemiz çok zordur ama dalgalanma bir süre daha devam edecektir. Bu aşağı doğru da yukarı doğru da olabilir. Ben yine diyorum tasarrufu olan alsın. Tasarrufu olan eşitleme yapsın, risk fazla almasın. Örneğin bin lirası varsa 400 lirasını altına yatırsın, 300 lirasını dolara yatırsın eşitleme yapsın o zaman mutsuz olmaz. Anormal çıkış dalgalanmalarında birbirlerini dengelerler. Ama hep bir tarafa yatırım olmasın uzun vadede düşünürseniz yani hemen alıp bozacaksanız yapmayın. Ama 1 yıl, 6 ay saklayacaksanız altın en güvenli yatırım. Şuan alma zamanıdır” şeklinde konuştu.
Altın’ın fiyatının düşmesinin bir fırsat olduğunu dile getiren Başak, “Bütün esnafımızın bir ağızdan düşünmesi mümkün değil. Dolayısıyla biz buna bakarsak biz altına güçlü bakıyoruz. Alsınlar fiyat ucuzladı eskiden fiyat pahalı diye şikâyet ediyorduk. Şimdi ucuz alsınlar yatırım yapsınlar, evlenecek olanlar alsınlar. Bunlar birer fırsat bence altın çok anormal bir kayıp yaptırmaz. Ama biraz daha düşebilir. Uzun vadede yine kazanacak. Enflasyon ’un olduğu bir dünyada altın fiyatlarının artmaması mümkün değil” ifadelerini kullandı.
 
“POSTANEDEN VE BANKALARDAN ALTIN SATMAYA BAŞLADILAR AMA BAŞARAMAYACAKLAR”
 
Postanelerde satılan altınlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başak, “Onlar bizden pahalı ve farklı ürün satıyorlar. Ben de halkımıza şunları söylüyorum postaneden altın alacaksınız serbestsiniz nerden istiyorsanız alırsınız ama güvendiğin bir kuyumcun var ama ona danışmadan altın alma, fiyatı onunla karşılaştır. Onu bir ölçtür. Herkesin bildiği tanıdığı bir kuyumcusu vardır. Çünkü kuyumculuk güven üzerinde giden bir meslektir. Dünya’da lafla konuşulan en güvenilir sözle alış veriş yapan herkes senetle alışveriş yapar, kuyumcularda söz geçerlidir. Dolayısıyla postanelerin, bankaların altın satışını başaramayacaklarını düşünüyorum. Biz bundan ekmek yiyoruz, ekmeğimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Farklı gram ve ayardaki altınların değerlendiriyorlar. Postane ve bankaların altının ayarlarını değerlendirme şansları sıfırdır. Hayal kırıklığına uğramasın halkımız” dedi.
 
“TRABZON BURMASI VE BİLEZİĞİNİN YURTDIŞINA İHRACATI”
 
Trabzon burmasının ve bileziğinin yurtdışına ihracatı için uğraştıklarını vurgulayan Başak, “Trabzon burmasının ve bileziğinin yurtdışına ihracatı için uğraşıyoruz. Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan sesimizi duydu bu vesileyle bizim Trabzon’da kümelenme diye bir oluşum yaptılar. Trabzon hasırının yurtdışı fuarlarında tanıtımı ile ilgili bir alt yapı yapılıyor. Ürünlerimizi daha iyi uzak ülkelere pazarlamak için gayret ediyoruz. Bunu başarırsak Trabzon ekonomisine ciddi katkılar yaparız. İhracat yapabilmeyi bütün arkadaşlarımıza aşılamaya çalışıyoruz. 1-2 kişilik ihracat doyurmuyor genişletmeye çalışıyoruz. Dünya ekonomisinde el işçiliğine doğru bir adım var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi