Trabzon Avrasya Pazarı dertli

Trabzon Avrasya Pazarı Esnafları Koruma Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci, bir üyelerine ait hazır kurulu bir tezgahı elinden alınarak hiç bir hakkı olmayan üçüncü bir kişiye verilmek istenmesinin adil bir karar olmayacağını beli

Trabzon Avrasya Pazarı dertli

Trabzon Avrasya Pazarı Esnafları Koruma Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci, bir üyelerine ait hazır kurulu bir tezgahı elinden alınarak hiç bir hakkı olmayan üçüncü bir kişiye verilmek istenmesinin adil bir karar olmayacağını belirterek bu konuda gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurabileceklerini söyledi.

Dernek binasında konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen başkan Beşinci, yapılanların tamamen adaletsiz olduğunu ifade ederek belediye tarafından üçüncü bir kişiye hak verilmesinin hiç bir açıklaması olmayacağını kaydetti.

 Başkan Beşinci, “Derneğimiz ile ilgisi bulunmayan pazar yerinde hiç bir kullanımı işgaliyesi söz konusu olmayan pazarın kurulmasında hiçbir maddi ve manevi katkısı bulunmayan üçüncü kişilerin pazar yerinde hak iddia etmeleri ve buna karşılık gerek belediyemiz gerekse idari yargı tarafından bu talebin kabul edilmekte olması tarafımızı hayrete düşürmektedir. Mezkur Pazar yeri derneğimizin talebi, idarenin bu yönde karar alması ve bu alanın resmi olarak derneğimize kiralanması sonucu bizzat derneğimizce dolayısıyla üyelerimizce inşa ettirilmiştir. Fakat şu an ki durumda tüm bunların bir önemi yok sayılıp Trabzon Belediyesi'nce üçüncü bir kişiye hazır kurulu olan 6 ve 7 nolu tezgahların teslim edilmesi istenmekte bu tarafımızdan sağlanmadığı takdirde 12 Kasım 2009 tarihinde tahliye işleminin Trabzon Belediyesi'nce yapılacağı tarafımıza bildirilmektedir. Yine bu konuda gerek derneğimiz gerekse talep edilen tezgahların sahibi olan dernek üyelerimizce yargıya başvurulmuş olmasına ve yargı sürecinin de halen devam etmesine hiç bir önem verilmeden acele olarak gerçek hak sahibi olan dernek üyemizin tahliye edilmek istenmesi anlamının bir imkanı yoktur. Üzülerek belirtmek isteriz ki burada idarenin üçüncü kişiyi kayırdığı kuşkusu tarafımızda oluşmaktadır. Zira dernek üyemize ait hazır kurulu bir tezgahı üyemizin elinden alınarak bu tezgahta hiç bir hakkı olmayan, tezgahın kurulmasında maddi ve manevi olarak hiç bir etkisi bulunmayan bir kişiye verilmesi ve bunun adaleti sağlayacak adil davranacak olan idare dolayısıyla devlet eliyle yapılması tarafımızı oldukça üzmekte ve kaygılandırmaktadır” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi